Sök evenemang

Ti On To Fre
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Aura Hakuri: Himmelska varelser

Evenemanget har redan ägt rum.
De anarkistiska änglarna, den vanliga söndagens latmaskar, de intrigerande trehövdade monstren och drömmarnas sagoväsen. Alla de där himmelska varelserna som osynliga virvlar omkring oss. De förför vår fantasi men flyr då vi försöker nå dem. Jag kan fånga dem genom att måla.

Jag sitter på golvet, är ensam med papperet och färgerna. När tanken kommer till mig försvinner landskapet runt omkring. Sedan målar jag och försöker säga enbart det viktigaste till papperet. Ibland lyckas jag, ibland inte. Jag vill inte underskatta, censurera eller provocera mig själv när jag målar. Jag är en osynlig sekreterare, jag lyssnar på de dödas prat och ljuden som fåglarna gör då de stryker omkring på gårdens stenläggning.

Bilden uppenbarar sig långsamt. Jag kan inleda diskussionen när början, svansen eller tänderna, visar sig. Åt vilket håll är vi på väg, frågar jag. Skulle det kunna vara si eller så? Ibland svarar bilden och då vet jag hur jag ska fortsätta. Ibland måste jag vänta, titta och lyssna, i flera dagar. Ibland vill jag inte lyssna, tvingar mig igenom det hela och så ångrar jag mig efteråt. Jag tar ett nytt papper och börjar om.

När jag är klar, går jag till butiken, köper en apelsin och funderar på skräpet som ligger på vägen. För ett ögonblick såg det ut som ett dött djur.

Utställningen har fått stöd av Centret för konstfrämjande.

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Galleri Huuto
Eriksgatan 36 / Kalevagatan 4
00151 Helsingfors
09 676 330

Mest visade

Våra tips

Nytt