Sök evenemang

Ti On To Fre
20212223242526
272829303112
3456789
10111213141516

Barnevenemang

Aaron Heino

Evenemanget har redan ägt rum.
Vernissage tisdag 5.3 kl. 17-19.

Den tredje gästutställningen i Galleriet Pesula är ett ymnighetshorn: Nickby bjuds på Aaron Heinos frukter av sten och aluminium.

Aaron Heino (f. 1977) är en skulptör som bjuder utställningens Nickbybesökare på verk gjorda av sten, aluminium och stål. Heino hittar motiven för sina skulpturer i naturens organiska former som han låter växa till ännu mer komplexa. Livet själv, dess konstanta förändringar och den levande organismens vilja att föröka sig väller fram ut ur dessa skulpturer fulla av primitiv kraft. Aaron Heino är en av de unga skulptörerna som fick delta i utställningen Stenens tid som Serlachiusmuseet Gösta ordnade i oktober för att hylla Harry Kivijärvis konst. Heino är också med i den bok som kom ut i samband med utställningen. https://kauppa.serlachius.fi/kirjat/kiven-aika234.html

Galleriet Pesula är ett nytt mångkonstnärligt galleri som drivs av konstnärerna själva. Galleriet är beläget i det före detta tvätteriet på det gamla mentalsjukhusområdet i Nickby. Lokalerna ägs av Sibbo kommun och nyttjas av Sibbo konstnärer rf. Under sommarmånaderna använder kommunen lokalerna för sina egna utställningar och tillställningar. Galleriet Pesula delar våningen med arbetsrum som hyrs ut till konstnärer samt med ett artotek som upprätthålls av Sibbo konstnärer rf. Huset har fått namnet Artborg 35 och byggnaden hyser även Borgå konstskola och Borgå musikinstitut, som båda har sina undervisningslokaler i övervåningen. I januari 2019 blev den sista tomma lokalen i byggnaden ett gemensamt konstrum som används av både kommunen och konstsällskapet, som förvaltar detta Galleriet Pesula under nio månader av året.

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Gamla tvättstugan Pesula
Pilvilinnav. 2, Östanåparken
04130 Sibbo

Mest visade

Våra tips

Nytt