Sök evenemang

Ti On To Fre
18192021222324
25262728123
45678910
11121314151617

Barnevenemang

Roberto Pugliese aka Aliasing

Evenemanget har redan ägt rum.
Aliasing - I ett ekosystem av sociala medier

Vernissage torsdag 2.4.2018 kl 17-19. Välkommen!

Utställningen ALIASING reflekterar över hur självbilder och representationer skapas i sociala medier, i synnerhet på Facebook. Utställningen granskar processerna kring självpresentation och konstruktion av flera personligheter genom användingen av sociala medier; hur dessa sprids och förändras i en online värld. Den beskådar sociala medier som ett självförsörjande ekosystem som lär sig genom den data vi förser den med, genom stärkande och självförsäkrande ramar, även kända som filterbubblor.

ALIASING är också min pseudonym. Ett alias är ett falskt namn som döljer identiteter. I databehandling används aliasing ofta som alias för givna filer och kommandon; vid signalbehandling betyder aliasing identifikationsmisstag, det är en effekt som gör att utmärkta signaler blir omöjliga att särskilja genom sampling (eller bland olika alias). Jag började använda namnet för att skilja mig från min namne, en ljudkonstnär, eftersom människor ofta blandade ihop oss. Dessa incidenter fick mig att tänka på hur representationer är konstruerade i nätverksvärlden. Vår närvaro i sociala medier är alltid föreställande, och ibland verkar människor ganska annorlunda till sitt beteende i sociala medier i jämförelse med hur jag känner dem i det verkliga livet. Tekniskt sett kopplar sociala medierna människor samman och förkortar avståndet mellan dem, men de skapar också en stark separation mellan mig och min social krets. Det har hänt att mina Facebook-vänner inte känner igen mig i det verkliga livet. Jag pratar med dem genom en vägg. Två kinetiska och interaktiva installationer och en hybrid skärm / VR-upplevelse reflekterar över dessa fenomen genom att reflektera, imitera och simulera och materialisera konstruktionen av representation i sociala medier. De synliggör inlärningsprocessen, dynamiken och logiken i ekosystemet, som vi användare är en del av och som vi förstärker.

Utställningens tre verk erbjuder besökarna på olika grader av kontroll, men som helhet frambringar de ett system som du kan leka med medan det leker med dig. Precis som de sociala mediernas ekosystem.

Roberto Pugliese alias ALIASING, (ITA/FIN, född 1980), konstnär och forskare bosatt i Helsingfors. Han jobbar med tidsbaserade digitala och fysiska medier. Hans arbete består av kompositioner, installationer och föreställningar. www.robertopugliese.net

Utsällningen understöds av Centret för konstfrämjande, Aalto studios och Media Lab Helsinki.

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
MUU-galleriet
Lönnrotsgatan 33
00180 Helsingfors
09-625 972