Sök evenemang

Ti On To Fre
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Barnevenemang

Helsinki Clubbing

Evenemanget har redan ägt rum.
Arvostele
Arvostelujen keskiarvo : 0/5 (0 ääntä)

Utställningen Helsinki Clubbing – 30 år av strobo och rök – är en tribut till Helsingfors klubbkultur. Den presenterar Helsingfors klubbklassiker från 1980-talets slut ända fram till i dag.

I Helsingfors stadsmuseum, Alexandersgatan 16, öppnas 9.3.2018 den nya utställningen Helsinki Clubbing som presenterar klubbkulturen i Helsingfors under 30 år. Upphovsmännen är en rad pionjärer inom området: DJ:ar, VJ:ar, promotorer, redaktörer, grafiska formgivare och webbproffs. Utställningen är också en scen för olika evenemang, som fester och workshoppar.

I utställningen presenteras klubbklassiker i Helsingfors, allt från Bottas Club Berlin till Kerma och från The Circus till många undergroundklubbar. Inför utställningen har ett stort antal promotorer, upphovsmän, klubbfolk och scenens viktigaste personligheter intervjuats. Museibesökarna får leva sig in i klubbkulturen i Helsingfors med videofilmer, fotografier, affischer och flyers samt naturligtvis via musiken. I kringevenemangen har publiken möjlighet att bland annat tillbringa en ambient-natt i ett sovande museum, höra om hur VJ-kulturen fick fotfäste i Finland och utöva yoga i takt till tekno.

Bakom projektet står DJ Orkidea och Misc Management, som i över 20 år har ordnat evenemang i Helsingfors. Tapio Hakanen är känd i Finland och i världen under namnet DJ Orkidea. Han har varit DJ sedan 1991, gett ut fem fullängdsalbum och spelat över 2 000 gigs runt om i världen och har flera gånger valts till Finlands bästa DJ. Misc Management grundades 1999 i Helsingfors av Oded och Asaf Peled. Finlands första DJ-bokningsbyrå med fokus på elektronisk dansmusik har utvecklats till en mångsidig evenemangsagentur, känd som producent av vissa av vårt lands mest ikoniska klubbevenemang och koncept.

Utställningen har redigerats av mångkunniga musikredaktörerna Juska Wendland, Mikko Mattlar, Kalle Kinnunen, Erkko Lehtinen, Ida Karimaa, Juuso Koponen och Janne Siironen, som har samlat minnen och erfarenheter av sammanlagt över hundra dj:ar, klubbarrangörer och festare från mer än en 30 års tid. Helsinki Clubbing-utställningen innehåller ca. 1 500 bilder, som bildredaktör Iina Esko har plockat fram bland tusentals bilder, reklamlappar och affischer, som över hundra klubbare som har delat med sig i förmån för utställningen.

Utställningens huvudpartner är Bright.

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Helsingfors stadsmuseum
Alexandersgatan 16
00170 Helsingfors
Biljetter
Fritt inträde

Mest visade

Våra tips

Nytt