Sök evenemang

Ti On To Fre
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Jenni Eskola

Evenemanget har redan ägt rum.
Arvostele
Arvostelujen keskiarvo : 0/5 (0 ääntä)

På utställningen visas målningar som förlorar sin färg och en platsspecifik teckningsinstallation som kommer att trasas sönder när den tas loss från väggen efter utställningen. Dessutom visas här några linjeskisser, där jag som material har använt mörker, min hud och svart pigment från askan av gamla brända teckningar.

Jag arbetar med tiden: jag studerar beständigheten ur såväl fysiskt som tidsmässigt perspektiv. Inom hurdana tidsgränser verkar vi? Hur tar någonting form bit för bit för att sedan falla sönder i ett ögonblick, och hur förändras saker obemärkt på annat håll och hur kan man försöka förstå och synliggöra den här förändringen? Hur länge varar ett verk, när är det färdigt och vad händer efter det?

Jag använder ofta papper som material i mina verk och fascineras av dess uråldriga historia och samtidiga skörhet och risk för rivas sönder. Som målningsämne använder jag växtklorofyll som har väldigt dålig ljustålighet när det används som pigment – därför förändras det hela tiden, det bleknar och försvinner. Just det att verket försvinner känns ofta lika väsentligt som att det kommit till, och kanske jag just därför ser mitt arbete som en performanceaktig verksamhet, som visar det flyktiga och tillfälliga, snarare än att jag skapar ett bestående verk.

Utställningen har erhållit understöd av Konestiftelsen, Finska kulturfonden och Centret för konstfrämjande.

Jenni Eskola

Jenni Eskola (f. 1982, Kyrkslätt) tog magisterexamen vid Bildkonstakademin 2012. Hennes verk har tidigare ställts ut på separat- och grupputställningar på Galleria Oksasenkatu 11, Amos Andersons konstmuseum, Forum Box och Galerie Anhava.

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Helsingfors konstmuseum HAM
Södra Järnvägsgatan 8
00100 Helsingfors