Sök evenemang

Ti On To Fre
18192021222324
2526272829301
2345678
9101112131415

Skatter på myren och i skogen

Evenemanget har redan ägt rum.
Illustrationerna i Suvi Vehmanens och Meria Palins barnböcker tar oss ut i skog och mark för att finna naturens skatter. Utställningen gör dig bekant med naturen med hjälp av sagor och berättelser. På utställningen finns det även olika slags pyssel för barnen.

Utställningsrummet i glasverandan i Naturens hus förvandlas när sommaren står för dörren till ett rike för barnen. Suvi Vanhanen och Meria Palin, som båda älskar naturen och berättelser, låter oss med hjälp av bilder och föremål förundras över naturens sagovärld. Vad kan man månne hitta i utställningens skattkista?

På utställningen finns illustrationsakvareller från Suvi Vehmanens bok ”Suon aarteita”, som utkom i fjol. Du kan köpa boken i informationen i Naturens hus. Meria Palin har till utställningen hämtat illustrationerna till boken ”Meidän Neea mustikkametsässä”. Bokens illustrationer har gjorts genom blandteknik.

Både Suvi och Meria deltar i arbetet med tidningen Sieppo, som är landets enda naturtidning för barn. Meria Palin har studerat illustrering i Cambridge och har också utvecklat illustrationsverkstäderna på Naturhistoriska centralmuseet Luomus samt fungerar som deras ledare.

Författaren, illustratören och biologen Suvi Vehmanen (född Vanhanen) har gjort flera faktaböcker för barn. Illustrationerna i ”Lapsen oma luontokirja” och ”Lapsen oma vesikirja” har gjorts i samarbete med illustratören Laila Nevakivi. ”Suon aarteita” är Vehmanens fjärde bokillustrationsarbete och boken är i sin helhet gjord av Suvi. Hon belönades 2012 med Finlands facklitterära författare rf:s pris Tietopöllö.

Kaféet har öppet veckoslut och helgdagar samtidigt som Naturens hus.

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Naturens hus Villa Elfvik
Elfviksvägen 4
02600 Esbo
09-8165 4400
Biljetter
Fritt inträde