Sök evenemang

Ti On To Fre
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678

Barnevenemang

Onigasima – en resa mellan öar

Evenemanget har redan ägt rum.
Geografi har alltid haft en stor betydelse för människor. För många är gränser viktigare idag, än någonsin tidigare. I en värld där skillnader utraderas, är betoningen av traditioner och arv ännu märkbara. Onigasima är det japanska ordet för en mytisk ö, som besöks av främlingar som finns i sagor och fantasier. Uppdiktade historier kan hjälpa oss att förstå en värld som ständigt förändras.

Sex internationella konstnärer med olika intressen och idéer utforskar överensstämmelser och olikheter i varandras kulturer, traditioner, historia och levnadsöden. Med fokus på japanska traditioner förra året, jobbar gruppen i år med det finska samhället. Precis som i berättelserna om Onigashima är de främlingar som utforskar nya platser.

Utställningen visar ett brett utbud av arbetsmetoder och tekniker, såsom pappersinstallationer, keramik, fotografi, teckning och video. Konstnärskollektivet består av Kjell Hahn (Japan/USA), Motoe Kawashima (Japan), Rita Leppiniemi (Finland), Ryota Makino (Japan), Meir Rakocz (Israel) och Miriam Salamander (Tyskland).

Som en del av utställningen, vid sidan av större installationer, kommer även mindre verk att vara utställda och till salu, exempelvis keramik tillverkade i de japanska skogarna, grafiska originaltryck, teckningar och fotografier.

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Galleri Strandkasernen
Sveaborg C 1
00190 Helsingfors
09-673 140

Mest visade

Våra tips

Nytt