Sök evenemang

Ti On To Fre
2425262728291
2345678
9101112131415
16171819202122

Jukka Korkeila: Oneness of Purpose

Evenemanget har redan ägt rum.
Jukka Korkeilas motsedda separatutställning Oneness of Purpose fyller i september Helsinki Contemporary med nya målningar och guldskimrande installationer av folie. Utställningen delar in galleriet i två delar som representerar denna värld och livet efter detta och den totalitet de tillsammans bildar. Målningarna i de två separata delarna bildar varsin helhet som bägge ger en unik upplevelse.

Med sina nya verk vill Korkeila uppmana oss att uppleva ljus och enhet i stället för att söka skillnader.”Allting börjar från ljuset”, säger han. ”Oneness of Purpose – gemensam strävan, det handlar om hela mänskligheten sedd som ett nätverk där vi alla ingår, kopplade till varandra. Vi är alla varandras bröder och systrar. Droppar i ett gemensamt hav där vi står i förbindelse med den ursprungliga energi som vi kommit från och som vår kultur kallar Gud.”

Den vajande flaggan på inbjudningskortet som också ingår i utställningen fungerar som en inkörsport till utställningens teman. Flaggan kombinerar två betydelseladdade symboler, det ortodoxa korset och regnbågsflaggan. De kan upplevas som motstridiga, men bägge bär på ett budskap om kärlek och acceptans.

”Min avsikt är att lindra ångest och hela sår i båda lägren och att initiera ett konstruktivt och kärleksfullt samtal om sådant som berör oss alla: vi är alla en mix med många ingredienser, ingen är enbart och uteslutande homo- eller heterosexuell, man eller kvinna, utan vi är blandningar av olika egenskaper som är delar av en den mångfald som alla variationer tillsammans bildar.”

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Helsinki Contemporary
Bulevarden 10
00120 Helsingfors
09-278 5301

Mest visade

Våra tips

Nytt