Sök evenemang

Ti On To Fre
17181920212223
2425262728291
2345678
9101112131415

VILJA ANDAS

Evenemanget har redan ägt rum.
Musikteaterskolan Nya TADAM presenterar
VILJA ANDAS
i samarbete med Svenska Teatern och Folkhälsan

Det är skolavslutning och Vilja är 19 år. Hon har världen för sina fötter. En värld där yta och prestationer är det som värderas högst. En värld där det är viktigare att se bra ut än att må bra. Vilja står inför ett vägskäl, men hon vill inte välja, hon vill bara andas. Går det att backa och gå tillbaka?

Du ska ha ett mål och veta vad du vill. Du ska vara en medveten konsument, gå 10 000 steg per dag, träffa vänner, lyssna på andra, ta plats. Du ska vara på Instagram, Snapchat och Whatsapp. Du ska läsa böcker, blogga, följa med världsnyheter, se alla aktuella filmer och Netflix-serier. Vara en intressant person helt enkelt!

Du ska äta nyttigt, men inte för mycket, sova minst åtta timmar och stiga upp tidigt, men inte verka stressad. Meditera. Dricka två liter vatten om dagen. Träna, men inte för mycket. Studera, men också ha tid för hobbyn, vänner, familj och förhållande. Du ska vara snäll, glad, social, smart och lösa klimatproblemen och rädda världen. Okej?

Det här är verkligheten för ungdomar idag. Hur hamnade vi här? Hur överlever vi förväntningarna som vi själva och andra har på oss?

VILJA ANDAS är en nyskriven tragikomisk musikteaterföreställning om ensamhet och vänskap, om förtvivlan men framförallt om hopp. Om att vända om, ändra kurs och hitta en plats där luften är lättare att andas. Nya TADAM tar sig an ämnet psykisk hälsa eftersom vi upplever att det inte finns ett mera aktuellt tema just nu. Det berör oss alla, både direkt och indirekt.

Vi vill bryta tabun kring psykisk hälsa och lyfta upp det i strålkastarljuset för att visa att ingen behöver känna sig ensam. Genom att tala om psykisk hälsa ökar vi kunskapen och förståelsen och kan tillsammans hjälpa varandra.

För att skapa den här föreställningen har vi tagit hjälp av dramaturgen Hanna Åkerfelt som skrivit texten i samarbete med ungdomarna i Nya TADAM. Kompositören och musikern Eero Paalanen har skrivit musiken.

Det blir den ärligaste och mest angelägna föreställningen ni ser i vår.

PÅ SCENEN
Felicia Karrenberg
Catarina Korkman
Sofia Lax
Christa Lundström
Saana Pihlatie
Wilanda Verdecia
Ingrid Väyrynen
Ilmi-Emmi Wentzel
Livia Wikström

samt kör och band

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Svenska Teatern
Norra esplanaden 2
00130 Helsingfors
09 61621411
Biljetter
10-20 €
Svenska Teatern
09-61621411
Arrangör
Svenska Teatern
Norra Esplanaden 2
00130 Helsingfors
09 616211

Mest visade

Våra tips

Nytt