Sök evenemang

Ti On To Fre
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Juan Kasari

Evenemanget har redan ägt rum.
Öppning torsdag 18.1.2018 kl 17-19. Välkommen!

Juan Kasaris utställning IN TRANSITION är en omfattande installation som innehåller inbyggda elementer i utställningsrummet, flera videoprojektioner, ljud, fotografier samt naturlig och konstgjord belysning.

Verkligheten som omger oss bygger på tillfälligheter, sannolikheter eller avsiktliga händelser. Dessa har flera nivåer, synliga och inte synliga.

Människan befinner sig mellan sak och mening, i en så kallad ingen mans land. Skeendet mellan möten och händelser skapar nyheter och nya betydelser. Känslan av avskildhet, det temporära och den tillfälliga tillvaron kommer till ytan i utställningshelheten. Utställningen på MUU Galleriet är ett lungt, långsamt och avskild rum, som inbjuder till att ta avstånd från världen som definieras av tiden. Betraktaren finner mening och associationer genom verken.

Verken visas som stora, abstrakta färgytor, vilka skapar avstånd till figurativ bildspråk och historieberättande. Verken är i konstant tillstånd av förändring. Det konstgjorda och naturliga ljuset, överlappande videoprojektioner och betraktarens närvaro förändrar rummet och verket och skapar därmed nya och förändrade betydelser.

Utställningens verk bygger på Mondrians idé om skönhet utan verklighetens yttre imitationer eller berättelsens händelsekedja. Vid projiceringarna används grundfärger och deras kompositioner.

I sin konstnärliga verksamhet är Juan Kasari intresserad av spänningen mellan människan och mikrokosmos. Kasaris tidigare stora separata utställningar (Gated Community och Real White Panthers) avbildade konkreta, slutna samhällen. I de senaste utställningarna har bildspråket tagit en mer abstrakt riktning, men innhåller fortfarande samma tema.

juankasari.com

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
MUU-galleriet
Lönnrotsgatan 33
00180 Helsingfors
09-625 972