Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
18192021222324
2526272829301
2345678
9101112131415

Lastentapahtumat

Ajatusten linnunrata – Keppulin tarina

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Autismisäätiön järjestämä taidelasinäyttely

Näyttelyä varten Autismisäätiö on tilannut erikokoisia, tekniikaltaan ja pintakuvioltaan vaihtelevia, uniikkeja lasiesineitä, joita kutsutaan Keppuleiksi. Keppuli-näyttely on osa huhtikuista autismitietoisuuden kuukautta, jota Autismisäätiö viettää nimellä Keppulikuu.

Keppuli on Autismisäätiön taiteilijan Hanna Keynäsin oma sana. Hanna kutsuu keppuleiksi muovi- tai lasiesineitä, joiden pitelemisestä ja naputtelemisesta tulee hyvä olo.

Viime vuonna Autismisäätiö pyysi suunnittelija Stefan Lindforsia suunnittelemaan säätiölle virallisen Keppulin. Lindfors vastasi pyyntöön myöntävästi ja valitsi lasinpuhaltajamestari Kari Alakosken valmistamaan Keppulit. Lopputuloksena syntyi liikkeestä kevyesti kieppuva, kooltaan kämmenelle istuva lasiesine, joka hurmasi Autismisäätiön.

Lasinpuhaltajamestari Kari Alakoski ja lasinpuhaltaja Marja Hepo-aho ovat luoneet aiemmin suunnitellun Keppulin muotokieltä jatkavia teoksia, jotka on kaikki kaivertaen signeerattuja ja numeroituja. Keppuleita voi ostaa näyttelyn yhteydessä. Keppuleiden tuotto ohjataan Autismisäätiön toiminnan kehittämiseen.

Tule tutustumaan Keppuleihin gallerialla!

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Galleria Mafka&Alakoski
Iso Roobertinkatu 19
00120 Helsinki
Liput
Vapaa pääsy