Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
18192021222324
2526272829301
2345678
9101112131415

Lastentapahtumat

Kuolema Venetsiassa

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Thomas Mann
KUOLEMA VENETSIASSA (Der Tod in Venedig)

Elegia katoavista maailmoista

Maineensa huipulla oleva kirjailija Gustav von Aschenbach lähtee etsimään kadonnutta inspiraatiota tarunhohtoisestRe-Ordera Venetsiasta. Siellä hän odottamatta rakastuu samassa hotellissa asuvan puolalaisperheen kuvankauniiseen teinipoikaan. Intohimojensa, pelkojensa ja totuudenkaipuunsa kiihkeästi ajamana vanheneva mies seuraa ja jumaloi etäältä ihastustaan Venetsian sokkeloisilla kujilla ja lämpöä hehkuvilla hiekkarannoilla. Koko ajan ankarammin paahtavan auringon alla hän kohtaa kauneutta ja rumuutta, ylhäistä ja alhaista, valheita ja totuuksia. Pian hän alkaa aavistaa astuneensa vieraalle ja vaaralliselle tielle, joka viettelee häntä kohti jotakin tuntematonta, salattua ja lopullista.

1900-luvun keskeisimpiin kirjailijoihin lukeutuvan, Nobel-palkitun Thomas Mannin (1875-1955) nerokas novelliklassikko nähdään nyt ensimmäistä kertaa Kansallisteatterissa. Mannin monitulkintainen teos kertoo taiteen ja elämän yhteensovittamisen vaikeudesta, kielletystä rakkaudesta, porvarillisen kunnollisuuden ja individualistisen vastuuttomuuden välisestä ikuisesta ristiriidasta, luovuudesta ja rappiosta sekä niin usein itsellemmekin tuntemattomaksi jäävästä alueesta sisällämme. Sen hienostuneiden, täydellisyyteen asti viimeisteltyjen lauseiden alta avautuu hengästyttävä näköala koko vuosituhantisen sivilisaation elämän ja kuoleman kysymyksiin.

Kansallisteatterin karismaattiset, pitkän linjan näyttelijät Jukka Puotila ja Jukka-Pekka Palo kohtaavat Pienellä näyttämöllä Michael Baranin upeasti dramatisoimassa ja ohjaamassa esityksessä.

Jukka Puotila juhlistaa taiteilijauraansa Kuolema Venetsiassa -esityksellä.

Rooleissa Jukka-Pekka Palo ja Jukka Puotila
Muusikko Artturi Aalto

Ohjaus ja dramatisointi Michael Baran
Suomennos Oili Suominen
Lavastus ja pukusuunnittelu Tarja Simone
Valo- ja videosuunnittelu Ville Toikka
Äänisuunnittelu Kristian Ekholm
Naamioinnin suunnitelu Jari Kettunen

Kesto 1 tunti 25 min, ei väliaikaa

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Kansallisteatteri, Pieni näyttämö
Läntinen Teatterikuja 1
00100 Helsinki
Järjestäjä
Suomen Kansallisteatteri
Läntinen Teatterikuja 1
00100 Helsinki
09-173 311