Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
16171819202122
23242526272829
30123456
78910111213

Lastentapahtumat

Kalle Kataila, Lasse Lecklin, Teemu Lehmusruusu

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Atmorelational

Huhtikuussa Forum Boxissa nähdään Kalle Katailan, Lasse Lecklinin ja Teemu Lehmusruusun valokuvaa, videota ja installaatiota yhdistelevä ryhmänäyttely. Kataila, Lecklin ja Lehmusruusu työskentelevät itsenäisesti käyden säännöllistä dialogia keskenään. Tekijöitä yhdistää ihmisen ja luonnon suhteen erityisyyden tutkiminen ja kyseenalaistaminen antroposeenin aikakaudella.

"Atmorelationaalinen -käsite ehdottaa, että on mahdotonta määritellä asian tai objektin tarkkaa alkua ja loppua - yhden asian fyysisen olomuodon lopun ja seuraavan asian alun välillä on liikkuva huokoinen alue. Teokset ovat samalla ilmentymiä ihmisen kompleksisesta suhteesta muuhun olevaiseen sekä omanlaisia olevaisia itsessään. Atmorelationaalinen -käsitettä voidaan käyttää käsitteen 'luonto' tilalla." *

Kalle Kataila (s. 1978) tuo Forum Boxiin uusia teoksia, joissa hänen työskentelystään tuttu maiseman tarkkailu ja siihen yhdistyvä meditatiivinen tila onkin ensivaikutelmalta kohdentunut aaltojen ja pilvien sekä niiden liikkeiden havainnointiin. Teosten taustalla on kuitenkin toisenlainen tarkasteluiden maisema: valokuva joka uudessa olomuodossaan horjuttaa ajan ja paikan käsityksiämme sekä valokuvan materiaalinen jälki, joka on myös kokenut nopean muutoksensa. Teosten aaltojen ja pilvien lähteinä ovat toimineet alati maisemaa kuvaavat sääkamerat, jotka johdattelevat kysymään: yöllinen pilvien tanssi ja mustien aaltojen liike, ovatko ne olemassa ilman katsettamme?

Lasse Lecklin (s. 1982) on helsinkiläinen valokuvaaja, joka näyttää Forum Boxin näyttelyssä maisemia Huippuvuorilta ja Islannista. Pohjoisen avaran ja villin luonnon äärellä ihminen toimineen vaikuttaisi mitättömän pieneltä, vaikka on todellisuudessa muokannut maisemaa enemmän kuin voisi arvatakaan. Lecklinin teoksissa ihmisen ja luonnon muovaama maisema sekoittuvat yllättävällä tavalla. Hän pyrkii tekemään näkyväksi ihmisen aiheuttamat muutokset, ja toisaalta kannaltamme hallitsemattomat, valtaisat luonnon omat prosessit arktisessa maisemassa. Keskiössä on muutos - mitä voimme tehdä, mitä olemme jo tehneet ja missä muutoksissa olemme vain tarkkailijoita?

Teemu Lehmusruusu (s. 1981) käyttää näyttelytilaa animistisena tilana, johon ihminen voi asettua koettelemaan suhdettaan omaan evoluutioonsa, muihin elollisiin olentoihin ja geologiseen ajanlaskuun. Installaatiot herättävät kollektiivisesti opittuja mielikuvia maan, ihmisen ja eliökunnan historiasta ja tulevaisuudesta, mutta ovat riittämättömiä tarjoamaan yhden luennan. Museaalisten esittämistapojen käyttäminen, sekä luonnontieteellisen, hengellisen ja arkisen havaintomaailman yhteenkietoutuminen ovat teosten keskeisiä piirteitä. Lehmusruusu mieltää taiteellisen työskentelyn tapahtumaksi, missä ihminen on empaattisessa prosessissa muiden materiaalisuuksien kanssa. Aihetta käsittelevä teksti "Pilvien ja fossiilien maa" on myös luettavissa näyttelyn yhteydessä.

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Galleria Forum Box
Ruoholahdenranta 3A
00180 Helsinki
050 524 1781