Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
16171819202122
23242526272829
30123456
78910111213

Tulevia tapahtumia

Lastentapahtumat

Jevgeni Onegin

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Jevgeni Oneginin tarina perustuu Aleksandr Puškinin samannimiseen runoteokseen. Tatjana rakastuu Oneginiin ja kirjoittaa kirjeen, mutta Onegin ei välitä hänestä. Olga taas on saanut Lenskin rakkauden, mutta onni päättyy kohtalokkaaseen kaksintaisteluun Oneginin kanssa. Vuosia myöhemmin Onegin palaa ja näkee Tatjanan avioituneen Greminin kanssa. Onegin tunnustaa rakkautensa Tatjanalle, mutta silloin on jo liian myöhäistä.

Ohjauksesta, lavastuksesta ja valaistuksesta vastaa sveitsiläinen Marco Arturo Marelli, jonka Jevgeni Onegin -tulkinnassa keskeistä on kaipaus ja nuorten tunteiden hehku. Onegin muistelee elämäänsä, vääriä ratkaisuja ja nuoruutta, jota ei voi saada takaisin. ”Jevgeni Onegin oli aikanaan jotain aivan uutta: se näytti todellisia nuoria ihmisiä tunteineen, kaipauksineen, pettymyksineen ja epäilyksineen. Jokainen meistä on kokenut jotain samaa. Se tekee Jevgeni Oneginista niin pohjattoman arvokkaan”, Marelli tiivistää.

Marellin kädenjälki on nähty Kansallisoopperassa aiemmin mm. teoksissa Lepakko, Ruusuritari ja Falstaff. Puvustuksen on suunnitellut Dagmar Niefind. Orkesteria johtaa venäläislähtöinen kapellimestari Mikhail Agrest, joka on johtanut Kansallisoopperassa aiemmin La Bohèmen esityksiä kaksi vuotta sitten ja vieraillut viime vuosina myös balettikapellimestarina.

Solisteina Oneginin roolissa vuorottelevat Josef Wagner ja Olli Tuovinen. Tatjanan roolissa nähdään venäläissopraanot Olesya Golovneva ja Elena Stikhina. Larinan roolissa laulaa hiljattain Wagner-seuran Bayreuth-stipendin saanut mezzosopraano Anu Ontronen. Muissa rooleissa nähdään kattava joukko suomalaissolisteja, muiden muassa Niina Keitel, Tuomas Katajala, Jussi Myllys, Jyrki Korhonen ja Nicholas Söderlund.

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Kansallisooppera, päänäyttämö
Helsinginkatu 58
00251 Helsinki
09-4030 2211