Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
23242526272829
30123456
78910111213
14151617181920

Lastentapahtumat

Poliittisen valokuvan festivaali: Ruoka – Post-Food

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Ruokateollisuuden ympäristövaikutukset, ilmastonmuutos ja toisaalta nälkä, siirtolaisuus ja sodat kytkeytyvät yhteen. Ruoan tuotannon ja kulutuksen ilmastovaikutukset ovat maailmanlaajuisesti suunnilleen yhtä suuret kuin asumisen ja liikenteen. Samalla kun suuri osa maailman väestöstä kärsii aliravitsemuksesta, arviolta kolmasosa maailmassa tuotetusta ruoasta päätyy roskiin.

Ruoan äärellä pohdimme myös yksilön vapautta suhteessa yhteiskuntaan. Voimmeko vaikuttaa omilla valinnoillamme vai onko päätökset tehty jo ennen kuin meille tarjotaan mahdollisuutta valita? Ruoka-aineiden tuottamiseen liittyvien rakenteiden ja vaikutusten jäljittäminen on usein miltei mahdoton tehtävä. Taistelu tiedosta, sen hallinnasta ja levityksestä on aikamme suuria kysymyksiä. Eettiset kysymykset ruoasta toimivat linkkeinä yksilön valintojen ja maailmanpoliittisten rakenteiden välillä. Ruoan nimissä tehdään valintoja siitä, miten planeetallamme saa elää ja kenen elämä on arvokkaampi kuin toisen.

Ruoan tarjoaminen on kuitenkin myös osoitus huolenpidosta, vieraanvaraisuudesta ja rakkaudesta. Suupala on poliittinen teko.

Festivaalin teokset:
Asunción Molinos Gordo, Filippo Zambon, Freya Najade, Henk Wildschut, Jo-Anne McArthur, Jošt Franko, Kukka Ranta, Laura Cuch, Pablo Ernesto Piovano, Paula Humberg, Tim Franco, to kosie, Yann Mingard, Taskualbumit-hanke

Animalia, Greenpeace, Oikeutta eläimille
Helsingin kuvataidelukio
Jaakko Keso & työryhmä

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G
00180 Helsinki
Liput
8/5 €. Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy. Ilmainen sisäänpääsy joka kuun viimeinen ke klo 17–20.
Järjestäjä
Suomen valokuvataiteen museo