Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
23242526272829
30123456
78910111213
14151617181920

Lastentapahtumat

Kokki, varas, vaimo ja rakastaja

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Imperiumien sortuessa nousevat valtaan kokit ja varkaat.

Koska Le Hollandais -ravintolassa on kuuluisa kokki ja kokeellinen keittiö, kaikkien on päästävä sinne hinnalla millä hyvänsä – myös varkaan, jolla on rahaa ja röyhkeyttä ostaa koko ravintola. Omistajana hän voi tehdä mitä haluaa: määrätä haarukoista ja seinien väristä, jakaa porttikieltoja, kouria naisia jalkovälistä ja syödä mitä huvittaa – vaikka uhanalaisia eläimiä.

Harmi vain, että varkaalla on konservatiivinen maku. Ruokalistakin on ranskaksi ja vaatisi kielitaitoa. Ja pitääkö varkaan muka oppia syömään sieniä tai keskustelemaan ruoasta ja yhteiskunnasta naapuripöydän kosmopoliitin kanssa?

Varkaan vaimolla sen sijaan on erinomainen maku, kokkikin on sitä mieltä. Mutta minkä ihmeen takia vaimo on taas vessassa? Ja miksi naapuripöytäkin on tyhjä, vaikka pääruoka höyryää herkullisena lautasella?

On sanottu, että suurten imperiumien sortuessa kokit nousevat valtaapitävien asemaan. Onko totuudenjälkeisenä aikana jäljellä enää muuta kuin ruumiillisten mielihyvien ja nautinnon tavoittelu?
Onko maailmassa enää mitään niin arvokasta, että sitä ei voisi paistaa ja syödä?

Kokki, varas, vaimo ja rakastaja on esitys ruoasta, nautinnosta ja vallanhimosta. Se on ympäri teatteria läikkyvä kupliva keitos täynnä lihaa ja hikeä, innostusta ja turtumusta, uteliaisuutta ja ennakkoluuloja, sivistystä ja sikailua. Se tarjoilee huumaavan kolmiodraaman, jonka lopputulosta ei ole helppo niellä.

”VARAS: Mäkin yhdistän työn ja ilon niinku aito taiteilija. Rahanteko on mun työtä, ruoka on mun nautintoa... ja säkin oot myös mun nautintoa, vai mitä?"

Alkuperäisteos: Peter Greenaway
Dramaturgia, sovitus ja ohjaus: Riko Saatsi
Suomennos: Aleksi Milonoff
Lavastus: Markku Pätilä
Videosuunnittelu: Ville Seppänen
Pukusuunnittelu: Tiina Kaukanen
Maskeeraus: Leila Mäkynen
Valosuunnittelu: Tomi Suovankoski
Esitysmusiikki: Kasperi Laine
Äänisuunnittelu: Kasperi Laine ja Jani Rapo
Ruokasuunnittelu: Antto Melasniemi
Livekuvaaja: Ida Järvinen
Näyttämöjärjestäjä: Jere Vartiainen
Virtuaalitodellisuus: Kasimir Lehto
Ohjaajan assistentti: Elli Saharinen

Rooleissa: Elmer Bäck (vier.), Marc Gassot (vier.), Johannes Holopainen, Antto Melasniemi, Vilma Melasniemi, Eero Milonoff (vier.), Niko Saarela ja Eeva Soivio

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
KOM-teatteri
Kapteeninkatu 26
00140 Helsinki
09-684 1841
Liput