Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
23242526272829
30123456
78910111213
14151617181920

Lastentapahtumat

Eikä kukaan meitä enää etsi

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Arvostele
Arvostelujen keskiarvo : 0/5 (0 ääntä)

Teatteri Siperian keväässä nähdään ilmastonmuutosta käsittelevä viiden tähden esitys "Eikä kukaan meitä enää etsi". Vakavaa aihetta käsitellään Teatteri Siperialle tuttuun tapaan huumorilla ja lohdullisesti.

Näytelmässä kohdataan tavallisia ihmisiä pohtimassa ratkaisujaan, valintojaan ja tulevaisuuttaan suhteessa ehkä suurimpaan kriisiin, jonka ihmiskunta on koskaan kohdannut. Konkreettinen vaikuttaminen maailman asioihin ruohonjuuritasolla tuntuu mahdottomalta ja samalla koko maailmaa olisi kannettava hartioillaan. Toiset taas näkevät parhaaksi sulkea silmänsä koko kriisiltä. Kaisalle pelkät arjen valinnat eivät enää riitä, Malla vetää ekoherätykseen mukanaan myös perheensä ja Jaska aikoo pelastaa maailmanlopun tullen edes itsensä.

Onko luomu- ja kierrätyspuuhastelu vain omantunnon viherpesua? Miksi jokaiseen puhelinmalliin on omanlainen laturinsa? Minkälainen perintö jää tuleville sukupolville? Vai voiko tällaiseen maailmaan ylipäätään tehdä lisää lapsia? Ja mitä asiaa on jään vetäytymistä seuraavalla jääkarhulla?

Työryhmä:
Ohjaus: Tommi Kainulainen

Käsikirjoitus:
Tommi Kainulainen
Marika Heiskanen
Karoliina Blackburn
Reidar Palmgren

Näyttelijät:
Marika Heiskanen
Karoliina Blackburn
Jaakko Ohtonen
Tytti Marttila

Lavastus- ja valosuunnittelu: Petri Tuhkanen

Tuottaja: Venla Moisala

ARVIOITA JA PALAUTETTA:
????? "Teatteri Siperian 10-vuotisjuhlanäytelmä ottaa kantaa ilmastonmuutokseen. Eikä kukaan meitä enää etsi -näytelmä on hyvin kirjoitettu, loistavasti näytelty ja haastava esitys, joka väistämättä pistää katsojan miettimään omia valintojaan suhteessa ihmiskunnan kriisiin. Me olemme osa luontoa, miksi siis tuhoamme itsemme? Kannattaako maailmaan, jossa ei ole tulevaisuutta tehdä lapsia? Millaisen perinnön me jätämme tuleville sukupolville?
Isoja kysymyksiä. [--] Teatteri Siperia avaa ilmastonmuutosta osuvalla tekstillä, ja näyttelijät ansaitsevat huikeat aplodit. [--] Näyttelijät Marika Heiskanen, Karoliina Blackburn ja Jaakko Ohtonen ansaitsevat huikeat aplodit, Mikä tiimityö! Mikä taituruus! Mikä muuntautumiskyky! He vaihtavat roolia hatun heilautuksella milloin visailujuontajasta poliitikoksi, aktivistista suurten ikäluokkien edustajaksi ja reteästä besserwisseristä pikkupojaksi." (Maarit Saarelainen, Aamulehti 1.3.2017)

"Näytelmän kohtaukset tapahtuvat ympäristössä, johon on helppo samaistua. Teksti on terävä, humaani ja arkeen sidottu. [--] Tommi Kainulainen ei vyörytä katsojille pelkkää synkkyyttä, vaan löytää keventävää huumoria tilanteista, joissa kohtaavat lajittelijat ja yhden roskapussin taktiikkaa noudattavat, lihansyöjät ja viheruskolliset, mummot ja lapsenlapset, isät ja pojat, päättäjäsukupolvi ja suuret ikäluokat, jotka eivät rakentajarooliaan piilottele. [--] Teatteri Siperialle tyypilliseen tapaan toiveikkuutta ei unohdeta ja päällimmäisenä on tekijöiden ymmärrys ihmisestä. [--] Ja tässä Siperia opettaa! Suomi 100 -ohjelmistoon kuuluvaa esitystä voi suositella myös koululaisnäytökseksi." (Päivi Kuokkanen, Ylöjärven Uutiset 12.3.2017)

"Teatteri Siperian Eikä kukaan meitä enää etsi on upea esimerkki siitä, miten vaikea, raskaskin teema muuntuu taitavan tekijäryhmän hyppysissä mielenkiintoiseksi ja puhuttelevaksi esitykseksi. Teatteri Siperian tyylin mukaisesti vakavaa asiaa ei kuitenkaan käsitellä ryppyotsaisesti vaan mukana on aimo annos huumoria ja pientä ihmistä valtavan asian äärellä ymmärtävää empatiaa. [--] Ansiokkainta tekstissä on se, miten teos tuo keskiöön tavallisen keskiluokkaisen suomalaisen miehen, naisen ja lapsen suhtautumisen ilmastonmuutokseen. Oivaltavasti näytelmä nostaa esiin myös ympäristöystävällisiin ja luontoa suojeleviin arjen valintoihin liittyvät vaikeudet." (Pasi Puranen, Pessin ja Illusian luona -blogi)

"Teatteri Siperia on usein onnistunut kuvaamaan hankalia asioita omakohtaisuudella, valikoidulla dokumentaarisuudella sekä huumorilla. Asia on niin tälläkin kertaa, esitys on hieno, oivaltava ja kaikkiaan hyvää työtä." (Aksu Piippo, Hämeen Sanomat 2.3.2017)

???? "En voi kuin ihailla sitä, että Teatteri Siperia juhlistaa kymmenvuotista taivaltaan näin upealla teoksella. Aiheena ilmastonmuutos voi kuulostaa raskaalta, viherpiiperöinniltä ja saarnaavalta, mutta huikea työryhmä ohittaa nämä lapsukset taidolla." (Gekko Paavilainen / Man Made Lifestyle-blogi)

Mukana yhteistyössä:
Ekosähkö Oy - http://www.ekosahko.fi/
Pirkanmaan jätehuolto - http://pirkanmaan-jatehuolto.fi/
SunSpelt Oy - http://sunspelt.fi/
Pure Waste Textiles - http://www.purewaste.org/
Radio Classic - http://www.radioclassic.fi/
Greenpeace - http://www.greenpeace.org/finland/fi/

#ekmee #teatterisiperia #ilmastonmuutos #jääkarhuhommeli
#eikäkukaanmeitäenääetsi
#eikakukaanmeitaenaaetsi
www.teatterisiperia.net/eika-kukaan-meita-enaa-etsi

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Teatteri Siperia
Hämeenpuisto 28 D, 4. krs
33200 Tampere
0505146800
Ikäraja:
10
Liput
11,50 € / 15,50 € / 26,50 €
Lippupiste
0600 900 900 (avoinna 7-22, puhelun hinta 1,98e/min+pvm)
Järjestäjä
Teatteri Siperia
Hämeenpuisto 28 D
33200 Tampere
0505146800