Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
23242526272829
30123456
78910111213
14151617181920

Lastentapahtumat

Sumu

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Juha Jokelan itsesensuurikomedia

On alkuvuosi 2014. Kolmen miehen Somnimag-yhtiön huippuinnovaatio, laite nimeltä MGD, kartoittaa ihmisen aivotoimintaa ennennäkemättömän tarkasti. Ainoa ongelma on kalliin koneen saaminen kaupaksi. Kun laitetta lähdetään työ- ja elinkeinoministeriön tuella viemään Venäjälle, ongelmia on äkkiä paljon enemmän.

Somnimagin toimitusjohtaja Olli (Timo Tuominen) jää puun ja kuoren väliin, kun markkinointipäällikkö Jone (Kari Ketonen) on valmis tinkimään moraalista projektin nimissä ja päätutkija Taisto (Jani Karvinen / Teijo Eloranta) vastustaa koko Venäjä-yhteistyötä. Kun itänaapurin ulko- ja sisäpoliittinen toiminta seurauksineen käy yhä vaikeammin ennustettavaksi ja avustajaksi palkattu, suomenvenäläinen Larissakin (Elena Spirina) vaikuttaa epäilyttävän pätevältä, ei paluuta harmaalta alueelta enää ole.

Näytelmäkirjailija-ohjaaja Juha Jokelan uusin komedia tarttuu tuoreella tavalla suomalaiseen ikuisuusaiheeseen: pienen valtion ja sen kansalaisten eettiseen akrobatiaan ja ennakkoluuloihin suuren, arvaamattoman naapurimaan varjossa. Näytelmä yhdistelee liike-elämän, tieteen, politiikan ja moraalin kuvioita älykkäästi, vauhdikkaasti ja hykerryttävän hauskasti. Jokelan uutuus on kirjoitettu Suurelle näyttämölle, ja sen rooleissa nähdään joukko suomalaisen teatterin huippuja. Kari Ketonen ja Elena Spirina tekevät Sumun myötä debyyttinsä Kansallisteatterissa.

Rooleissa: Katariina Kaitue, Jani Karvinen / Teijo Eloranta, Kari Ketonen, Karin Pacius, Jukka-Pekka Palo, Elena Spirina ja Timo Tuominen; videolla Ria Kataja

Ohjaus: Juha Jokela?
Lavastus: Teppo Järvinen
?Pukusuunnittelu: Tarja Simone?
Valosuunnittelu: Max Wikström
?Äänisuunnittelu: Tommi Koskinen
?Videosuunnittelu: Timo Teräväinen
?Naamioinnin suunnittelu: Pauliina Manninen?
Dramaturgi: Minna Leino?
Ohjaajan assistentti: Martina Marti

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Suomen Kansallisteatteri, Suuri näyttämö
Läntinen Teatterikuja 1
00100 Helsinki
09-173 3111
Järjestäjä
Suomen Kansallisteatteri
Läntinen Teatterikuja 1
00100 Helsinki
09-173 311