Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
21222324252627
28293031123
45678910
11121314151617

Lastentapahtumat

Frank Brümmel

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Good Times

Avajaiset tiistaina 11.4. klo 17–19! Avajaisissa kuullaan Emma ja Pasi Jääskeläisen musiikkiesitys.

Työstän kiviä, graniittia ja kalkkikiveä kaivertamalla kivilaattoihin tekstejä ja ornamentteja. Tällä tavalla osallistun satoja, ehkä jopa tuhansia vuosia vanhaan perinteeseen ikään kuin kivilaattoihin kaiverrettujen tarinankertojien ja historiankirjoittajien jälkeläisenä.

Teokseni ovat nykyisyyden kuvauksia sellaisena kuin minä maailman näen, enkä pyri minkään erityisen viestin välittämiseen. Aiheet, kuten jatkuva tosiasioiden ja kohteiden semanttisen tason muutos, sekä poikavuodet ja koulutus kiinnostavat minua.

Pyrin saamaan katsojassa aikaan uusia ajatuksia tai tuntemuksia yhdistämällä tiettyjä sanoja ornamentteihin. Valitut rinnastukset saattavat toisinaan tuntua oudoilta tai häiritseviltä, mutta juuri se on minulle keskeistä; tulla pusketuksi mukavuusalueen ulkopuolelle, pois tutun ja jo tunnetun alueelta. Silloin on myös mahdollista päästä näkemään jotain uutta. Tästä syystä näyttelyssäni on esimerkiksi teoksia nimettynä: ”The Clown Is Good”, ”Smoking AA Batteries”, ”Der Schritt ” ja ”Good Prospects”.

Työskentelen kiveen kirjoitettujen viestien parissa ajassa, jossa arkisten viestien elinikä on äärimmäisen lyhyt. Kyseenalaistan kiveen kaiverrettujen viestien sisällön pohtien mikä on totta, valhetta, propagandaa tai yksinkertaisesti todella tärkeää.

Frank Brümmel (s.1972) on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta. Hänellä on Meisterschüler titteli Akademie der Bildenden Künste Nürnberg ja taustalla kivenhakkaajan ammatti. Lisäksi Brümmel on suorittanut pedagogiset opinnot Turun yliopistossa. Hän asuu ja työskentelee Turussa.

Brümmelin teoksia on ollut esillä kansallisesti ja kansainvälisesti. Vuodesta 2014 lähtien hän on työskennellyt kuvanveiston lehtorina Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa.

Frank Brümmelin näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus sekä Goethe-Institut Finnland.

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Galleria Sculptor
Eteläranta 12
00130 Helsinki
09 621 6337
Järjestäjä
Galleria Sculptor