Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
18192021222324
2526272829301
2345678
9101112131415

Lastentapahtumat

Tyttö ja varis

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Arvostele
Arvostelujen keskiarvo : 0/5 (0 ääntä)

Sirkku Peltolan uutuusnäytelmässä kohtaa neljä hyvin erilaista ihmistä. Armi on yksin elävä eläkeläinen, jolla on takanaan mielekäs työura, edesmennyt puoliso ja aikuinen poika. Armin elämään tunkeutuu viisikymppinen, työtön Säde, jolle pikkuhiljaa alkaa valjeta Armin elämää varjostava salaisuus.

45-vuotispäiväänsä juhliva, pienen siivousfirman työnjohtaja Ipe, arvostaa saksalaista automerkkiä ja elää veloiksi. Hänen alaisenaan on lattioita mopannut jo useamman vuoden ajan nuorimies Jarde, jolle tuntuu riittävän se, mikä on tässä.

Näitä erilaisia ihmisiä yhdistää kaksi keskeistä teemaa, lähes vammauttava yksinäisyys ja äidinrakkauden äärimmäiset laidat. Näytelmässä Sirkku Peltola kuvaa äidinrakkauden elämää koettelevia, ehkä jopa tuhoavia puolia. Tällä kertaa kirjailija ei itse ohjaa näytelmänsä kantaesitystä, vaan sen ohjaa teatterin uusi pääohjaaja Anna-Elina Lyytikäinen.

Sirkku Peltola on kirjoittanut 25 näytelmää, joista kaikkia on esitetty suomalaisissa ammattiteattereissa. Näytelmiä on käännetty 13 eri kielelle ja esitetty USA:ssa, Venäjällä, Slovakiassa, Islannissa, Latviassa, Virossa, Kroatiassa, Unkarissa, Tanskassa, Ranskassa, Italiassa ja Ruotsissa. Peltolan tuotantoon kuuluu lukuisia suurten näyttämöiden tekstejä, neljä musikaalia ja useita intiimin ilmaisun teoksia, mihin joukkoon myös Tyttö ja varis kuuluu.

Avoin lukuharjoitus ja Sirkku Peltolan taiteilijatapaaminen maanantaina 22.2. klo 18.30 Kulttuuriravintola Kivessä. Liput 5 €/kpl Kulttuurimyymälä Aplodista.

Käsikirjoitus Sirkku Peltola
Ohjaus Anna-Elina Lyytikäinen
Lavastussuunnittelu Marjatta Kuivasto
Pukusuunnittelu Mari PajulaRooleissa
Tuija Vuolle
Ritva Jalonen
Jukka Leisti
Antti Tiensuu

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Tampereen Teatteri, Frenckell-näyttämö
Frenckellinaukio 2
Tampere
Liput
34/32/27 €
Kulttuurimyymälä Aplodi
010 346 2500
Järjestäjä
Tampereen Teatteri