Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
16171819202122
23242526272829
303112345
6789101112

Lastentapahtumat

Betonikesä / Virtual Concrete

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Järjestyksessään jo kolmas kesänäyttely Betonikesä tarjoaa taiteen ystäville koko joukon uusia teoksia T.E.H.D.A.S. Veistospuistossa sekä Virtual Concrete näyttelyn Radioaseman projektitilassa. Betonikesä käsittelee betonia, sen merkitystä ja herättämiä tunteita eri välineillä. Betonimyytit, urbaaniutopiat, kulttuurihistoria ja henkilökohtaiset betonisuhteet risteilevät materiaalisen ja käsitteellisen rajapinnalla.

Kesänäyttely jatkaa huhtikuussa Sampolan palvelukeskuksessa alkanutta projektia, jossa taiteelliset prosessit saatettiin vuorovaikutukseen paikallisyhteisöjen, kaupunkitutkimuksen ja lähiöarkkitehtuurin kanssa. T.E.H.D.A.S. kollektiivi ja kesän taiteilijavieraat tarjoavat nyt kulttuurinnälkäiselle kulkijalle moniäänisen betonikokemuksen. Vierailevien taiteilijoiden Lora Dimova, Riikka Keränen, Andris Marackovskis, Marja Patrikainen, Heikki Takala ja Antti Turkko henkilökohtaisten teosten lisäksi Veistospuistoon rakentuu T.E.H.D.A.S. ryhmän kollektiivinen betonifantasia.

Betonikesä antaa konkreettisen muodon vaihteleville tulkinnoille betonista. Harmaan sävyistä kirkastuu henkilökohtainen betonisuhde. Se on kovaa ja pysyvää, mutta herkästi tunteisiin menevää. Sitä on kaikkialla, eikä sitä kuitenkaan huomaa. Sitä on valtava määrä ja sitä tuotetaan koko ajan lisää. Ja me olemme betonia. Se tekee meistä tällaisia. Materiaalina betoni ei ole ongelmaton, sitä tulee lähestyä varovasti, sillä se on ärsytettynä vaarallinen. Uinuva betoni herätellään eloon herkillä eleillä ja sen kesyttäminen vaatii kärsivällisyyttä.
Avajaiset 29.6. klo 18, veistospuisto avoinna aina!

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Vanha lyhytaaltoasema
Radioasemantie 1
28330 Pori