Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Lastentapahtumat

Pääsiäismuna – elämän ja ilon symboli -näyttely Postimuseossa

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Postimuseon pääsiäismuna – elämän ja ilon symboli -pienoisnäyttely esittelee pääsiäismunia postikorteilla eri puolilta maailmaa. Munien lisäksi mukana on myös muita aiheita.

Pääsiäisen elementeistä muna on merkityksellisimpiä sekä symbolisesti että konkreettisesti. Muna on keskeinen kevään symboli. Sitä on käytetty vuosituhansia uuden syntymisen ja hedelmällisyyden vertauskuvana. Muna kuuluu myös yhteen suosituimpiin pääsiäiskorttien aiheisiin.

- Munahan muokkautuu korteissa hyvin lentopeleiksi ja autoiksi, aarteiksi ja ravinnoksi, tykinkuulaksi ja asumukseksi sekä noita-akan eväiksi. Munat ovat kovia pussaamaan ja "ihmistelemään" muutenkin, kertoo näyttelyn kokoelmistaan koonnut keräilijä, YTK Pertti Leppänen.

Muna on saanut korteissa monesti inhimillisiä piirteitä, kun se on kuvattu pulleaksi ihmishahmoksi. Suudelma-aiheisilla pääsiäispostikorteilla on haluttu tervehtiä ystäviä ja välittää ajatusta perheen sekä ystävien yhteisestä juhlasta. Ortodoksien pääsiäismunassa on tavallisesti pääsiäistervehdystä kuvaavat kirjaimet, esimerkiksi slaavilaiset XB tai kreikkalaiset XA. Näyttelyssä on mukana myös upeita Fabergé-aiheisia pääsiäismunakortteja.

Pääsiäiskorteilla on otettu myös kantaa ajankohtaisiin aiheisiin. Muna toimii esimerkiksi mustan pörssin tai kansanhuollon kotina sodan aikana ja jälkeen. Uudet tekniset saavutukset näkyivät nopeasti myös pääsiäiskorteilla.

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Museokeskus Vapriikki
Alaverstaanraitti 5
33100 Tampere
03-5656 6966