Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
20212223242526
272829303112
3456789
10111213141516

Lastentapahtumat

Vanikan palat -monologin läpimenoesitys

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Vanikan palat -monologin avoin läpimenoesitys, vapaa pääsy!

Finlandia-palkittu kirjailija-kuvataiteilija Hannu Väisänen varttui Oulun kasarmilla yksinhuoltajaisän ja verilettujen kanssa. Aikuisiällään hän on pukenut herkän ja taiteellisen pojan havainnot viisiosaiseksi kirjasarjaksi (Vanikan palat, Toiset kengät, Kuperat ja koverat, Taivaanvartijat ja Elohopea). Nyt niistä ensimmäinen, Vanikan palat (2004), nähdään teatteriesityksenä.

Vanikan paloissa päähenkilö Anteroa ja lähes kymmentä muuta roolia esittää näyttelijä ja Kangasalan Pikkuteatterin ohjaaja Mika Eerola. Teoksen ohjaajana on teatterialan monitaituri, teatteriohjaaja Jyrki Tamminen. Näyttämösovituksen Väisäsen kirjan pohjalta on tehnyt toimittaja ja teatterikriitikko Anne Välinoro. Musiikin teokseen on säveltänyt Radio Classicin päätoimittaja ja muusikko Mika Lintu.

Aiemminkin yhdessä teatterin parissa työskennelleet Tamminen ja Välinoro lumoutuivat Väisäsen tavasta luoda kuvia sanojen avulla. Tuon kielen oli pakko päästä kuviksi myös teatterin lavalle. Tästä syntyi 45-minuuttinen esitys Vanikan palat. Äitinsä menettänyt taiteilijanalku joutuu puremaan kovaa armeijan näkkileipää, vanikkaa, mutta siitä huolimatta hän näkee kauneutta arkisissa asioissa.

Suositusikäraja 15v.

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Tampereen Tarinatehdas
Finlaysoninkuja 6