Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
11121314151617
18192021222324
25262728123
45678910

Lastentapahtumat

Happiness - tässä ja nyt!

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Poikkitaiteellinen kokonaistaideteos

Eri taiteenlajeja yhdistävä, erityisesti maahanmuuttajataustaisille taiteilijoille suunnattu Happiness - tässä ja nyt! kesäkurssi huipentuu kokonaistaideteokseen Kaapelitehtaalla 18. - 21. heinäkuuta. Teos pitää sisällään teatteria, elokuvaa ja kolmannen osan, joka on luotu Art-Tu kesäkurssilla Helsingin Kaapelitehtaalla.

Kolme tekijäryhmää, kolme näkökulmaa onnellisuuteen. Mikä elämässä on tärkeintä, mikä tekee meidät onnellisiksi? Ainakin taiteilijan onni piilee taiteen tekemisen prosessissa, niin kuin on nähty kahden viikon aikana Kaapelitehtaan Valssaamossa ja Puristamossa.

Nuorten maahanmuuttajien teatteriryhmä on valmistanut kokonaisuuteen pienoisnäytelmän Memories of Marriage. Näytelmän on kirjoittanut ja ohjannut syyrialainen Youssef Asad Alkhatib. Muut näyttelijät ovat Islam Albadre, Kareem Haritani ja Rozelina Ahmad.

Joensuussa on kuvattu lyhytelokuva Happy Note, joka saa niinikään ensi-iltansa Kaapelitehtaalla. Elokuvan työryhmän jäsenet ovat lähtöisin yli kymmenestä eri maasta. Lyhytelokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut intialainen Arpan Dutta. Happy Note -lyhytelokuvan viestinä on rauha ja se, että yksilön valinnat osallistua rakentavaan tai tuhoavaan toimintaan vaikuttavat yhteiskuntaan. Elokuva ottaa kantaa globaaleihin ongelmiin, jotka näkyvät levottomuuksina eri yhteisöissä ympäri maailman. Elokuvan työryhmä sai alkunsa Turvapaikanhakijoiden tuki ry:n koordinoiman Art-Tu -taidehankkeen sekä Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistys JoMonin yhdessä järjestämässä työpajassa toukokuussa 2018.

Happiness – tässä ja nyt! on kolmas osa Turvapaikanhakijoiden tuki ry:n Art-Tu-hanketta, jonka tarkoituksena on tukea turvapaikanhakija- ja maahanmuuttajataustaisia taiteilijoita integroitumisessa suomalaiseen taidekenttään. Keväällä Art-Tu kiersi eri paikkakunnilla pitämässä työpajoja, ja osa niiden tuloksista ja osanottajista nähdään Kaapelitehtaalla. Ensimmäinen Art-Tu-projektin näyttely Journey oli esillä Helsingin Kaapelitehtaalla kesällä 2016. Toisessa näyttelyssä Memory Of War heinäkuussa 2017 Art-Tu:n taiteilijat muistelivat sotaa. Happiness-kurssin ja kokonaistaideteoksen on kuratoinut ja ohjaa yhteisötaiteilija Heidi Hänninen.

Tervetuloa!

Turvapaikanhakijoiden Tuki ry. /Art-Tu

Ajat
Paikka
Kaapelitehdas, Puristamo
Tallberginkatu 1C
00180 Helsinki