Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
18192021222324
25262728123
45678910
11121314151617

Lastentapahtumat

Lasten näyttely: Luka Khumalo Varakas

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Piirustuksia
Tartuin kynään ensimmäisen kerran 2,5-vuotiaana. Päivittäisen piirtämisen aloitin 3-vuotiaana. Piirrän mieluiten mustalla tussilla tai puuväreillä. Pidän myös paljon muovailemisesta ja maalaamisesta. Aloin piirtää perspektiivissä hyvin varhain.

Piirrän enimmäkseen rakastamieni lastenohjelmien ja -animaatioiden hahmoja. Ensimmäinen suuri kiinnostuksen kohteeni oli yhdysvaltalainen lastenohjelma nimeltään Barney & Friends: olen piirtänyt satoja pinkkejä Barney-dinosauruksia ja mielikohtauksiani ohjelmasta. Nyt olen innoissani Ryhmä Hausta. Tällä hetkellä piirrän lähes yksinomaan Ryhmä Haun päähenkilöä Rikua ja ohjelmassa mukana olevia koiranpentuja.

Minua kiinnostavat erityisesti hahmojen ilmeet, asennot, liike ja peilikuvat. Harjoittelen hahmojen piirtämistä katsomalla mallia lastenkirjoista tai keskeyttämällä ohjelman katselun ja ottamalla mallia tietokoneruudulta. Sen jälkeen piirrän hahmoja ulkomuistista. Piirrän harvoin mitään täysin itsekuvittelemaani. Olen myös kiinnostunut kirjaimista, erilaisista kirjoitustyyleistä ja logoista.

Piirrän usein aamusta iltaan; tartun kynään heti herättyäni ja viimeiseksi, juuri ennen nukkumaan menoa piirrän tai muovailen. Olen käynyt muutamia kertoja Ateneumin ja Kiasman lasten taidetyöpajoissa, mutta muuten en ole osallistunut taideopetukseen. Piirrän joskus yhdessä isän kanssa.

---

Luka Khumalo Varakas (synt. 2012) on 5-vuotias helsinkiläinen poika. Hän on syntynyt Johannesburgissa, Etelä-Afrikassa. Kirjasto 10:n piirustusnäyttely on hänen ensimmäinen näyttelynsä. Näyttelyssä esillä olevat piirustukset on piirretty 4 – 5 -vuoden iässä.

Näyttelyn avajaisia vietetään maanantaina 18.6. klo 18-19.

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Kirjasto 10
Elielinaukio 2 G
00100 Helsinki