Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
20212223242526
272829303112
3456789
10111213141516

Lastentapahtumat

TE!Fest 2018: Maija Kauhanen

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Maija Kauhanen on monipuolinen multi-instrumentalisti, laulaja, säveltäjä, sanoittaja ja sovittaja. Hänet tunnetaan muun muassa harvinaisen Saarijärven kanteleen taitajana. Valovoimaisen ja karismaattisen artistin ura on ollut viime vuosina voimakkaassa kansainvälisessä nosteessa.

Sooloartistina Maija Kauhanen on konsertoinut kotimaan ohella mm. Kiinassa, Japanissa, Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa. Lisäksi hän esiintyy osana useita eri kokoonpanoja. Kauhasen ensimmäinen sooloalbumi Raivopyörä julkaistiin keväällä 2017 Suomessa, Keski-Euroopassa ja Iso-Britanniassa Nordic Notes -levy-yhtiön toimesta.

Raivopyörän tekstit sivuavat rankkoja teemoja, kuten kotiväkivaltaa ja parisuhdeongelmia. Toisaalta niistä löytyy myös paljon iloa ja riemua, lohtua ja toivoa. Eri-ikäisten naisten tarinat ja kohtalot ovat keskeisessä roolissa. Levyn visuaalisena teemana kulkee massiivinen ja runsashelmainen musta mekko. Mekko symboloi elämän eri kerroksia - se kohottaa, piilottaa, korostaa ja suojaa, muuttuu sekä vaihtaa muotoaan elämän ja liikkeen mukana.

Maija Kauhanen palkittiin vuoden 2017 Etnogaalassa Vuoden tulokkaana. Hän pokkasi Raivopyörä -albumillaan myös Emma-palkinnon Vuoden 2017 etnoalbumi -sarjassa.

Maija Kauhasella on taito koskettaa kuulijaa genrestä riippumatta. Artistina hän on ennakkoluuloton ja heittäytyvä. Vahva laulu, sydäntä riipaisevat tarinat, rouhea Saarijärven kantele ja samanaikaisesti soitetut lyömäsoittimet yhdistyvät polyrytmien ja tekno-beatin kutomaan sykkeeseen synnyttäen ainutlaatuisen grooven ja soundimaailman vain yhden muusikon voimin.

Maija Kauhanen – laulu, Saarijärven kantele, lyömäsoittimet

Liput osoitteesta www.lippu.fi
Konserttilippu: 15€
Koko illan lippu: 40€ (sis. konsertit klo 16 Ale Carr & Esko Järvelä, klo 18 Maija Kauhanen, klo 20 Curly Strings (EST))

Konsertti on osa uuteen kansanmusiikkiin keskittyvän TE!Festin ohjelmaa. Toista kertaa järjestettävää tapahtumaa tähdittävät kansanmusiikin kotimaiset ja kansainväliset huippunimet. TE!Fest ohjelmakokonaisuuden on suunnitellut keravalainen kansanmusiikkiguru Esko Järvelä. Tapahtuman järjestää Keravan kulttuuripalvelut.

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Keudatalo, Keravasali
Keskikatu 3
04200 Kerava