Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
21222324252627
28293031123
45678910
11121314151617

Lastentapahtumat

Päällystakki-näytelmä

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Työväenopiston teatterin lavalla tulkitaan Gogolia

“Sanonko mä sulle mikä takki on? Takki on kohtalo.” Ajatusnystyröitä kutkutteleva tarina suomalaisesta yhteiskunnasta ja sen työläisistä saa kysymään, missä määrin ihminen voi vaikuttaa kohtaloonsa.

Akaki Akakijevtišin elämässä tärkeimpiä asioita ovat perunat ja leipä, joita hän ostaa niukalla pankkivirkailijan palkallaan. Työpaikalla hänet tunnetaan vaatimattomana ja ahkerana puurtajana, jolle ei koskaan tapahdu mitään, ja jolla on yllään aina sama vanha loimi - päällystakki. Kankaan lailla punottu tarina kuvaa humoristisesti Akakijevitšin putoamista yhteiskunnan eri turvaverkkojen läpi, satiirisista työpaikkakuvauksistaan kiinni pitäen. Punaisen langan purkautuessa kerästään näemme vieraantuntuisia kohtauksia suomalaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta ja jäämme pohtimaan, kuinka paljon oman elämänsä kulkuun ihminen voi lopulta vaikuttaa.

Päällystakki on Sami Keski-Vähälän ja Esa Leskisen nykypäiväinen tulkinta Nikolai Gogolin samannimisestä teoksesta. Intensiivinen tarina löytää komediaa ja herkkiä hetkiä jokaisesta 2010-lukua edeltävästä vuosikymmenestä ja laittaa päähenkilöt sopeutumaan niiden mukanaan tuomiin teknologisiin uudistuksiin. Silti Päällystakissa kiteytyvät ihmiselämän peruspilarit: toivo, rakkaus ja perunat.

Tampereen seudun työväenopiston teatteri on harrastajateatteri, jonka näyttelijäkaartissa kukoistavat hyvä henki, ilo ja vahva osaaminen yhteiskunnan eri osa-alueilta. Näistä osa-aineista rakentuu ajatuksia herättelevä tulkinta työstä, yhteiskunnasta ja suomalaisuudesta vuosikymmenien kuluessa. Tervetuloa!

KESTO: n. 2h (sis. väliaika)
KÄSIOHJELMA (vapaaehtoinen):
10€ / 5€ (eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet, työttömät)


Lisätietoja:
Outi Kautonen (ohjaaja)
050 348 2819
outi.kautonen@gmail.com

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Tampereen seudun työväenopisto Sampola
Sammonkatu 2
33540 Tampere