Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
15161718192021
22232425262728
2930311234
567891011

Tulevia tapahtumia

Lastentapahtumat

Anita Schadevitz, Planet with Fever - Planeetta Kuumeessa

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Taiteilija Anita Schadevitz
Planet with Fever - Planeetta Kuumeessa

Sairastuttaako maapallokuume meidät pikkuhiljaa?
Maailmassamme tapahtuu nyt paljon asioita yhtä aikaa. Poliittiset uhat, terrorismi, liiallinen väestönkasvu, massiiviset muuttoliikkeet sekä tekninen murros. Pakkaa sekoittavat lisäksi digitalisaatio, sosiaalinen media ja globalisaatio, jotka ovat hyvin nopeasti kutistaneet maapallon. Ihmiset ovat neuvottomia, vanhat systeemit eivät enää toimi ja uusia ei ole vielä kehitetty tarpeeksi. Kuinka juomavesi ja ruoantuotanto saadaan riittämään kaikille? Kuinka elämme ihmisten aiheuttamien luonnonkatastrofien, sairauksien, kaatopaikkojen sekä saastuneen ilman ja veden kanssa?
Onneksi viimeinkin on alettu ymmärtää ilmastonmuutos todeksi, ongelmaksi koko maapallolle. Ilmastonmuutos tarkoittaa myös vesistöjen muutosta. Luonnossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, pieni suureen ja suuri pieneen. Elämä on saanut alkunsa vedessä, eikä ilman puhdasta vettä elämälle nykymuodossa ole edellytyksiä. Tiesitkö, että kaupan merisuolapussin sisältä saattaa löytyä jo nyt muovia?
Ihminen on vienyt maapallon lähelle sen kantokyvyn rajoja. Keksimmekö tarpeeksi nopeasti kuinka Nooan arkki saadaan Marsiin? Historia on todistanut, että ihmiset pystyvät pakon edessä selviämään monesta vaikeasta paikasta ja toimimaan muuttuneissa olosuhteissa. Mutta ehdimmekö ajoissa?
Näyttelyni aihe on jo kolmatta kertaa vesi, se symboloi huoltani tulevista sukupolvista. Maalaan akryyliväreillä, tyylini on naturalistinen, kuvastaen sitä mitä näen. Haluan maalausteni puolustavan luonnon biodiversiteettiä, herkästi haavoittuvia ravintoketjuja ja ekosysteemejä.
Sijoitan aiheeni yhteiskunnalliseen kontekstiin, jotta taiteeni ottaisi osaa laajempaan keskusteluun. Nostan vesi-aiheen esiin yhä uudelleen ja uudelleen. Pyrin vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen, joka voi saada ihmismassat ymmärtämään ja osallistumaan maapallon yhteisiin talkoisiin, löytämään uusia tapoja katsoa asioita, muuttamaan tottumuksiaan ja kunnioittamaan luontoa.
Taidesalonki Art Salon PIIRTO
Uudenmaankatu 7 Nylandsgatan
Helsinki 00120 Helsingfors
+358-(0)50-357 5777 ? +358-(0)644 001
anita.aula(@)piirto.com
www.piirto.com
FB https://www.facebook.com/Taidesalonki-Piirto-368719388170/
INSTAGRAM taidesalonki_piirto
http:/ www.instagram.com/taidesalonki_piirto

Tervetuloa! Vapaa pääsy!
Välkommen! Fritt inträde!
Welcome! Free Admission!

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Taidesalonki Piirto
Uudenmaankatu 7
00120 Helsinki
09-644 001