Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
18192021222324
25262728293031
1234567
891011121314

Lastentapahtumat

Korttelirastit

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Pääkaupunkiseudulla järjestettävät Korttelirastit juostaan sunnuntaisin. Kolme pääkaupunkiseudun suunistusseuraa: Pihkaniskat, Rasti-Jyry ja Espoon Akilles ovat järjestelytehtävissä vuoroviikoin. Talvikausi 2017-2018 on käynnissä. Radalle, rastien bongaukseen, pääsee klo 10.00 -11.30 välisenä aikana.

Ratoja on maastosta ja lumiolosuhteista riippuen viisi eripituista: 1,5 km, 3, 6, 9 ja 12 km. Joissain tapahtumissa lyhimmän ja pisimmän radan tilalla tarjotaan 2 km ja 3 km mittaiset sprinttiradat. Radat voi kiertää myös pyörällä, jos lumi ja liukkaus ei estä. Reittisuunnittelussa huomioidaan kunkin alueen tarjoamat mahdollisuudet liikkua, mm. kevyenliikenteen väylät ja polut kulloistenkin lumiolosuhteiden mukaan. Reitti voi kulkea myös maastossa, mikäli ei ole lunta tai sen määrä ei haittaa liikkumista. Mikäli lunta on niin paljon että latuverkostot on jo vedetty, jätämme polut hiihtäjien käyttöön.

Korttelirasteille voi tulla vaikka ei ole suunnistuseuran jäsen. Ne ovat kaikille avoimia juoksupainotteisia suunnistusharjoituksia, joissa pärjää vaikka ei osaisi metsäsuunnistusta kovin hyvin. Osallistumismaksu on 5 euroa, ja maksuksi kelpaavat myös erilaiset liikuntasetelit. Mukaan voi tulla yksin tai porukalla kokeilemaan suunnistuksen saloja ja nauttimaan ulkona liikkumisesta, rastien etsimisestä ja löytämisen riemusta. Jokainen liikkuu omalla vauhdillaan – kävellen, juosten tai pyöräillen. Nastalliset lenkkitossut ovat liukkaalla turvallisimmat. Kompassiakaan ei välttämättä tarvita, koska korttelikartoilla on helppo suunnistaa ilmankin.

Jos et ole aiemmin osallistunut Korttelirasteille, kysy reippaasti neuvoa tapahtuman järjestäjiltä. Neuvomme mielellämme uusia harrastajia. Tämä on helpoin tapa aloittaa suunnistusharrastus. Lisätietoja suunnistusseurojen sivuilta:

www.pihkaniskat.fi

www.helsinginjyry.fi

www.espoonakilles.fi

Ajat
Paikka
Hills Business Park
Klovinpellontie 1-3
02180 Espoo