Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
18192021222324
25262728123
45678910
11121314151617

Lastentapahtumat

Lasten akatemia: Miten Muumipeikko syntyi?

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Lasten akatemian seuraava luento on Valoa pimeyteen –tiedetapahtumassa. Museolehtori Minna Honkasalo kertoo: Miten Muumipeikko syntyi?

Muumipeikko itse on kaikkien tuntema, mutta harvempi tietää, miten Muumipeikko aikoinaan syntyi. Muumikirjojen kirjoittaja ja kuvittaja Tove Jansson oli hyvä kertomaan tarinoita, ja hän kertoi myös hauskoja juttuja siitä, miten keksi Muumipeikon. Luennolla kuulet, miten kesämökin huussi, aikuisten pilapiirroslehti ja mustat punasilmäiset hahmot liittyvät Muumipeikon syntyyn.

Valoa pimeyteen –tiedetapahtumassa 27.1. mukana myös muuta Ursan, Lumaten ja Muumimuseon järjestämää ohjelmaa. Aikuisille on järjestetty omaa ohjelmaa.

Lapset pääsevät Muumi-luennon lisäksi työskentelemään Muumimuseon järjestämään Komeetta –työpajaan kello 11-17/nonstop. LUMATE-keskus järjestää tiedetyöpajoja niinikää kello 11-17/nonstop. LUMATEN Avaruus aiheisessa työpajassa kurkistetaan aurinkokuntaan, tutustutaan meteoriitteihin ja kraattereiden syntyyn. Viisi, neljä, kolme, kaksi, yksi! Lähtölaskenta on alkanut, tule laukaisemaan oma raketti!

Lasten akatemian tarkoituksena on innostaa Sinua kyselemään, ottamaan selvää ja tutkimaan. Lasten akatemiassa voit opiskella, jos olet 7-10 -vuotias.

Luennoille ei tarvitse ilmoittautua. Luennoille on tarkoitettu lapsille, myös avustajat ovat tervetulleita.

Lasten akatemian tekevät sinulle yhteistyössä:
Tampereen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen LUMATE-keskus sekä Tampereen kaupungin kulttuuri- ja taideyksikkö.

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Tampere-talo, Maestro
Yliopistonkatu 55
33100 Tampere