Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Lastentapahtumat

Dokkino 2017: Toiset todellisuudet (alakoulusarja)

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
DOKKINO on DocPoint-festivaalin järjestämä valtakunnallinen tapahtuma, joka kiertää vuosittain ympäri Suomea. DOKKINO-elokuvat ovat nuorille suunnattuja lyhytdokumentteja, jotka on koottu vuosittain vaihtuvan teeman ympärille näytöskokonaisuuksiksi. Sarjoja on kaksi: alakoululaisille (4.-6. luokkalaisille) ja yläkoululaisille.
DOKKINO pyrkii tarjoamaan lapsille ja nuorille elokuvia, joita heillä ei muuten olisi mahdollista nähdä. Tärkeässä roolissa on myös opetusmateriaali, jota DOKKINO tuottaa ja tarjoaa koulujen antaman mediakasvatusopetuksen apuvälineiksi.
Vuoden 2017 DOKKINO-teema, Toiset todellisuudet, johdattaa katsojat tutustumaan erilaisiin kokemisen ja elämisen tapoihin, joita voi kohdata fyysisessä, mielen sisäisessä tai virtuaalisessa maailmassa. Nykypäivänä oppiminen, vuorovaikutus ja vapaa-ajan viettäminen keskittyvät vahvasti virtuaalimaailmaan. Onko teknologian ja sosiaalisen median lisääntynyt käyttö yksinomaan hyvä tai huono asia? Entä voiko ilman teknologiaa pärjätä nykyaikaisessa yhteiskunnassa?


ELOKUVASARJA ALAKOULUILLE:

Alkukuva: Kajaanin nykynuoriso (Suomi 2015, 2 min)
Alkukuvana nähdään DOKKINO-elokuvaverstaassa Kajaanissa Nakertajan koululla valmistunut dokumentti, joka on nuorten alusta loppuun saakka itse tekemä. Elokuvassa esitellään kajaanilaisten nuorten erilaisia tapoja viettää vapaa-aikaa.

Melkein aikuinen (Morgen ben ik groot)
Hollanti 2009 / Ohjaus: Michiel Brongers / 15 min
12-vuotiaan Justinin elämään mahtuu kaksi suurta mielenkiinnon kohdetta: Playstation ja uusi mopo. Pelit mahdollistavat monia asioita, joita ei voi toteuttaa oikeassa elämässä, sillä niiden todellisuus on täynnä vaihtoehtoja. Mutta voiko pelaamiseenkin jäädä koukkuun?
Kiran
Saksa 2012 / Ohjaus: Bettina Timm, Alexander Riedel / 30 min
8-vuotias Kiran elää luonnon keskellä jurtassa äitinsä kanssa ja tietää, mitä kasveja luonnosta voi syödä ja mitä ei. Kiranin haave on päästä julkiseen kouluun, sillä hänen mielestään siellä saa olla vapaammin. Pääseekö Kiran haluamaansa kouluun?

Suklaahippuja (Hagelslag 4-ever)
Hollanti 2014 / Ohjaus: Willem Baptist / 20 min
12-vuotiaan Nickyn perhe hakee viikoittaiset ostoksensa ruokajonosta. Uudet vaatteet ja hienot syntymäpäivälahjat ovat kaukainen ajatus, mutta tarvitseeko niitä ollakseen tyytyväinen – etenkään, kun onnen tunteen voi saada jo paketillisesta suklaahippuja?

Merlijn ja punainen omena (Merlijn en de rode appel)
Hollanti 2013 / Ohjaus: Susan Koenen / 15 min
11-vuotias Merlijn on iloinen ja aktiivinen lapsi, jolta eivät lopu ideat kesken. Autismin takia Merlijn vaatii erilaisia tapoja oppia ja leikkiä kuin moni hänen ikätovereistaan. Voiko yhdessä oppimiseen ja tekemiseen olla enemmän kuin yksi tapa?

Alakoulusarjan kesto on n. 90 minuuttia alkuesittelyineen.
Kaikissa DOKKINO-elokuvissa on suomenkielinen tekstitys.
Vapaa pääsy. Ilmoittautumiset 1.8. lähtien: www.docpoint.info/dokkino/ilmoittautuminen

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Sellosali
Soittoniekanaukio 1 A
02600 Espoo
(09) 816 21 (vaihde)