Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223

Lastentapahtumat

Tupaantuliaiset – Kotileikkejä ja leikkikoteja

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Lelumuseo Hevosenkengän kevään 2017 uusi erikoisnäyttely Tupaantuliaiset kutsuu kaikki kotiin! Näyttely on rakkaudenosoitus arjelle, ja sen näkymiselle leikissä. Näyttelyssä kerrotaan leikin välineiden, leikkipaikkojen, valokuvien ja lasten piirustusten avulla kodin roolista lapsen elämässä eri aikoina. Mitä kotileikin välineet kertovat ajastaan ja oikeasta arjesta? Miten lapsi käsittelee kotia leikissä? Mikä kaikki kuuluu kotileikkiin? Teemaa tarkastellaan näyttelyssä myös muuttuvan kodin käsitteen ja koti-ikävän kautta – miksi jotkut muuttavat tai joutuvat lähtemään kodistaan? Näyttelyyn saadaan näkemystä arjen leikkiin maailman toiselta laidaltakin Helinä Rautavaaran etnografisen museon kuratoiman kommenttiosion avulla.

Tupaantuliaiset -näyttelyssä esillä on erilaisia lelujen koteja, koti-roolileikin välineitä sekä miniatyyrimaailmoja. Näyttelyn toiminnalliset pisteet kutsuvat kaikkia lapsia muuttamaan, asumaan, järjestelemään, remontoimaan ja puuhastelemaan kotiaskareiden parissa niin kaupungissa kuin maalla. Näyttely innostaa lapsia myös bongaamaan museosta erilaisia eläinten kotikoloja. Kaupunkitaiteilija Elissa Eriksson maalaa näyttelyn urbaanin leikkimaailman keskelle ikioman muraalin.

Lapsille ja lapsiperheille suunnatun näyttelyn oheisohjelmana nähdään museoteatteria: Näyttelijä Eero Ojala toteuttaa näyttelyyn kaksi sooloteosta, vauvoille vanhempineen suunnatun esityksen ”Ensimmäinen koti” ja taaperoille soveltuvan esityksen ”Muuttomies”. Lisäksi järjestämme ohjattuja ja avoimia työpajoja, opastuksia, lasten synttärikutsuja ja tapahtumia. Toivotamme kaikki tervetulleiksi tupaan, kotiin, taloon, himaan – rakkaalla kotipesällä on monta nimeä!

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Suomen lelumuseo Hevosenkenkä, näyttelykeskus Weegee
Ahertajantie 5
02100 Espoo
Liput
12/10 €, yli 18 v. ja yli 70 v. ilmaiseksi.