Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
2425262728291
2345678
9101112131415
16171819202122

Lastentapahtumat

Tuomasmessu: Isä, minua väsyttää

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Isä, minua väsyttää

Minä tahtoisin Isä jo kotiin. Rakkauden kaipuu tiivistyy näinä päivinä, kun kesän lämpö on kaukana takana ja jouluun on vielä monta pimenevää päivää. Marraskuu ja loppua kohti kulkeva kirkkovuosi kutsuvat hidastamaan ja pysähtymään. Nyt on hyvä miettiä elämän olennaisimpia kysymyksiä: Mitä kuuluu näinä päivinä minulle, lähimmäiselle ja Jumalalle? Näiden kysymysten äärellä on hyvä levätä armon ja armollisuuden varassa. Ikuinen rakkaus kantaa. Sinun uskosi kelpaa, sinun toivosi kantaa ja rakkautesi riittää. Näin sanoo Herra, jolta saamme kaiken.

Alttarirakentajat pohtivat evankeliumitekstiä Matt 25: 1-13:

Viisaat neitsyet nukkuivat. Meidän on lupa levätä, nukkua, ladata akkuja, tämä on tärkeä muistaa. Lepopäivään on varattava aikaa. On oikeaa valvomista, että osaa varautua pitkäänkin odottamiseen.
Viisaat neitsyet olivat tylyjä, kun eivät antaneet omaa öljyään. Onko viesti se, että ihmisen mahdollisuudella auttaa on rajansa?

Vanhan testamentin teksti on Psalmien kirjasta, Ps. 94: 8-15. Tämäkin teksti toistaa sanaa tyhmä. Pyhäkoulun näkökulmasta mietimme, että onko olemassa muuta korvaavaa sanaa ja totesimme, että ehkä ymmärtämätön, tietämätön tai jotakin muuta olisi lapsille kuvaavampaa ja sopivampaa, kuin sana tyhmä. Opetammehan lapsillemme, että toisia ei saa sanoa tyhmäksi. Pohdimme muutoinkin sitä, miten Raamatun kertomukset jäävät nykyihmiselle kovin vieraiksi, kun vertaukset ovat niin kovin kaukana elämästämme. Evankeliumitekstissä olisi varmasti helpompaa ymmärtää akkujen lataaaminen tai vara-akut, kuin lamppuöljy.

Mitä nämä tekstit saavat sinut pohtimaan?

Liturgina Heidi Pitkänen, saarnaajana Jussi Laine, esirukousjohtajana Aira Virtala. Messun kokoaja Anne Karhola, palveluryhmän kokoajana Paula-Maria Lehtipuu. Musiikista vastaa Tuomasorkesteri, Timo Saarisen johdolla ja Tuomaskuoro Elina Orjatsalon johdolla.

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Aleksanterin kirkko
Pyynikin kirkkopuisto
Tampere
(03) 219 0264