Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Lastentapahtumat

Syyslomaviikolla ohjelmaa koululaisille Lottamuseossa

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Syyslomaviikolla kaikille koululaisille on ilmainen sisäänpääsy Lottamuseon näyttelyihin aikuisen seurassa. Museon näyttelyissä etsitään sairasjuna Joosepin pysäkkejä ja selvitetään, mitä sairasjunan seisakkeilla oikeastaan tapahtuu. Ehtiikö Kerttu Ylivieskasta sairasjunan kyytiin? Miten kävikään lottien hiihtokilpailussa Joensuussa? Kuka oli syönyt salaa sairasjunan potilaiden omenahillon? Sairasjuna -Jooseppi -tehtäväradan voi tulla suorittaman omatoimisesti museon aukioloaikoina.

Museokahvila Lottakantiinissa mahdollisuus lounastaa kaikkina aukiolopäivinä. Lounaan lisäksi tarjolla paikan päällä valmistetut suolaiset- ja makeat herkut.

Syyslomaviikko Lottamuseolla huipentuu 19.10. vietettävään Lasten Lauantaihin, jolloin ohjelmassa on musiikkia, tarinoita, askartelua ja oivaltavia tehtäviä. Museon ala-aulassa askartelua ja näyttelyissä tehtävärata. Museon ala-aulan monitoimitilassa klo 12 kulttuuriosuuskunta Uulun tarinakonsertti.

Kulttuuriosuuskunta Uulu: Lentävän kalakukon kyydissä -tarinakonsertti
Uulun toiminnallisessa tarinakonsertissa lapset pääsevät Lentävä kalakukko-laulun viemänä lupsakan konduktöörin mukaan aikamatkalle Suomen historiaan. Konduktööri on työskennellyt vuosikymmeniä junassa, ja hän on matkoillaan tavannut paljon laulajia ja soittajia eri puolilta Suomea.
Esityksessä kuullaan esimerkiksi Teppana Jäniksestä, joka soitti ihmiset hurmokseen kanteleellaan sekä vienankarjalaisesta runonlaulajasta Marina Takalosta, joka johdattaa lapset Kalevalan laulettuihin tarinoihin. Yleisö pääsee esityksessä mukaan laulamaan ja soittamaan erilaisia perinnesoittimia sekä kuulemaan laulettuja tarinoita menneistä ajoista sekä tanssimaan poloneesia Kauppias Sahlgrenin juhlissa.
Esityksen kesto n. 45 min, sopii yli 3 -vuotiaille

Tapahtumaan vapaa pääsy! Tervetuloa!
Lottamuseo ja museokahvila Lottakanttiini avoinna syyslomaviikolla (14.-20.10.) ti-su klo 10-17.

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Lottamuseo
Rantatie 39
04310 Tuusula