Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Lastentapahtumat

Rinnakkaiset maailmat, maalauksia

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Näyttely kokoaa yhteen kolmen kertojan tarinat rinnakkaisista maailmoista, joiden risteyskohtia ovat realistinen esitystapa, malleina toimineet lapset ja eri tavoin muunneltu todellisuus. Kukin tekijä kertoo tarinaansa eri välineellä: akryyli-, vesi- ja öljyväreillä.

Maria Mughal käsittelee akryylimaalauksissaan oman aikamme rooleja sekä kohtaamisen ja aitouden haastetta kätkemällä ihmisen erilaisten naamioiden taakse.
"Esittävyys on minulle luonnollinen valinta, mutta töissäni on myös ei-esittäviä elementtejä, jotka mahdollistavat värien kanssa työskentelyn laajemmin kuin vain puhtaasti esittävä ilmaisutapa."

Sari Tennin öljyvärimaalaukset ovat aikalaistulkintoja enkeleistä, mutta teoksissa on vaikutteita myös saduista ja taiteen historiasta. Kuvataide on väline näkymättömän kuvaamiseksi ja ihmisten enkeleistä saama lohtu on saanut taiteilijan työskentelemään aiheen parissa.
"Ihmisen maalaaminen tilaan on haasteellista. Esittävän ilmaisun tueksi olen ottanut lukuisia valokuvaluonnoksia."

Saara Vainio maalaa vesiväreillä sadunomaisia kuvia tapahtumista ja tilanteista, joissa tosi ja epätosi, satu ja arki, kohtaavat maagisen realismin muodossa. Toisinaan maalausten jännite syntyy leikistä mittakaavalla. Maalausten esittävyys ja samanaikainen outous houkuttelee kuvittelemaan aiheen ympärille tarinaa.
"Realistinen esitystapa on minulle luonteva ja esittävyyteen päätyminen on aina ollut minulle pakotonta."

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Galleria Uusikuva
Satamakatu 9