Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
21222324252627
28293031123
45678910
11121314151617

Lastentapahtumat

Tampereen päivä Hiedanrannassa

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Tampere täyttää huimat 240 vuotta ja Hiedanrannassa sitä juhlistetaan kuvataiteen, musiikin, hyvän ruoan, alueen kaavoituskuulumisten ja mukavan yhdessäolon voimin. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Aikataulu

Kello 12.00 ja 13.00
Menneisyyden kerroksia – kävelykierros tutkimuspaikalla, arkeologi Ninni Närväinen, lähtö Ravintola Zipatan edustalta

14.00 Tampereen Ukuleleorkesteri, musiikkia, kartanon aula

11.00 – 17.00 Kartanokahvila Mielihyvin auki, Jukolan avoimet ovet, taidenäyttelyt auki
11.00 – 16.00 Hiedanrannan Pajan avoimet ovet
11.00 – 14.00 Origamityöpaja, kartano
11.00 – 15.00 Lasten seikkailurata, kartanon puutarha (sateen sattuessa sisällä kartanossa

Tampereen Ukuleleorkesteri
Suomen suurin ukuleleorkesteri soittaa kartanolla hyväntuulista ja viihdyttävää musiikkia loistavien laulusolistien kera.

Lasten seikkailurata
Lasten seikkailurata on liikunnallinen rastirata kartanon puistossa, jonka suorittamisesta seikkailijoille on luvassa pieni palkinto. Sateen sattuessa rata pidetään kartanon sisällä.

Origamityöpaja
Tervetuloa taittelemaan origamieläimiä ja osallistumaan Kulttuuripalveluiden yhteisötaideteokseen.
Kulttuuripalveluiden yhteisötaideteoksessa visualisoidaan viiden uhanalaisen eläimen populaatioiden koot origameista koostuvaksi teokseksi. Mukaan valikoituneet eläinlajit ovat naali, saimaannorppa, ripsisiippa, selkälokki ja susi.

Menneisyyden kerroksia – kävelykierros tutkimuspaikalla, Kierrokset klo 12.00 ja 13.00, lähtö ravintola Zipattan edustalta
Arkeologi Ninni Närväinen kertoo kiehtovasti Hiedanrannassa tehdyistä arkeologisista koekaivauksista, löydöistä ja alueen historiasta sekä arkeologin työstä yleensä.

Kartanokahvila Mielihyvin
Kahvilassa tarjolla suolaisia ja makeita herkkuja. Tervetuloa myös jakaamaan ilon ja huolen aiheita ja kirjaamaan ne ylös Mielihyvin-puuhun.

Hiedanrannan Pajan avoimet ovet
Tule tutustumaan alueen taiteilijoihin ja käsityöläisiin sekä heidän työtiloihinsa.

Jukolan avoimet ovet
Jukolassa voit tutustua alueen historiaan, nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Vierailutilan näyttelyn lisäksi esillä on myös tietopaketti alueen kaavoituksesta.

Näyttelyt
Tampereen päivänä Kartano on täynnä kuvataidetta. Tilat ovat pullollaan taidetta, kun neljän näyttelyn anti levittäytyy kartanon tiloihin valokuvien, maalauksien, lastenkirjakuvitusten ja Muuntotilan näyttelyn muodossa.

Galleria Muuntotila: Dino Vapaavuori – Werk Room
Sanana Werk Room viittaa "back stage" -tyyppiseen tilaan, jossa suositun tosi tv -ohjelman RuPaul"s Drag Racen kilpailijat laittautuvat esiintymiskuntoon peruukein, meikein ja kimaltavin asuin. Siellä kilpailijat myös tutustuvat toisiinsa ja viettävät aikaa yhdessä.
Hiedarantaan avataan uusi nykytaidegalleria, kun Tampereen kaupunki ja Rajataide ry yhdistävät voimansa – näyttelykäyttöön tulee kaksi huonetta kartanon alakerrasta. Galleria Muuntotilassa oli ensimmäinen näyttely elo-syyskuussa, ja nyt on virallisten avajaisten aika.

Kartanon aula
Aulassa taidettaan esittää Pekka J. Leppänen, jonka valokuvanäyttely Kolmen talven karnevaalit tarjoaa lumoavan kauniita karnevaalikuvia Valenciasta Espanjasta.

Kartanon portaikko
Hiedarannan Pajalla työhuonettaan kuvataiteilijat pitävät Meri ja Aleksi Korpela. Heidän tekemänsä lastenkirja Peloton Peltohiiri julkaistiin 14.9. ja sen alkuperäiskuvituksesta voi nauttia portaikon näyttelytilassa.

Kartanokahvila Mielihyvin
Kahvilan seinille on ripustettu Taina-Riitta Hautalan, Katri Kivelän, Leena Kuukasjärven ja Riitta Santala-Köykän maalauksista koostuva näyttely Mielenmaisemia.

Muutokset mahdollisia.

Ajat
Paikka
Hiedanranta, Lielahden Kartano
Tehdaskartanonkatu 38