Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
18192021222324
2526272829301
2345678
9101112131415

Lastentapahtumat

Flower Meanings, kuvataiteilija Hilla Hautanen,

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Kuvataiteilija Hilla Hautasen näyttely Flower Meanings

Kasveja on arvostettu aikojen alusta saakka niiden lääkinnällisten mahdollisuuksien vuoksi. Tiettyjä kasveja on myös käytetty apukeinona näkemään jumalten ja henkien maailmaan, toiset ovat puolestaan olleet tärkeässä roolissa suojatessaan ihmistä maagisella tavalla. Elollisissa olioissa on ajateltu piilevän salaperäistä elinvoimaa, jota on haluttu hyödyntää. Maagisilla voimilla varustettuja kasveja voidaan käyttää myös puhdistautumiseen. Esimerkiksi etelä-amerikkalaiset shamaanit käyttävät rituaaleissaan yrttejä suitsuttamiseen.

Usko kasvien taikavoimiin onkin levinnyt ihmiskuntaan arkeologisten tutkimusten mukaan jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Esimerkiksi Pohjois-Irakissa sijaitsevasta Sanidarin luolasta on löydetty kivikautisen miehen luurangon vierestä erilaisia kasveja, joista tunnistettuja käytetään vielä tänäkin päivänä lääkitsemään, parantamaan ja suojaamaan. Parantaminen ja kasvien voimaa koskeva tietous voidaankin ajatella kuuluvan vanhimpiin kulttuuriperintöihin.

***

Hilla Hautanen on seinäjokinen taiteilija, taidekasvattaja ja taidehistorioitsija. Taiteellisen työskentelyn muotoja ovat oman kuvallisen ilmaisun lisäksi mm. ympäristö- ja yhteisötaide. Luontevaa hänelle on niin ikään työskentely erilaisissa taiteenalan projekteissa, myös taiteen kehittämis-, asiantuntija- ja luennoitsijatehtävät ovat lähellä sydäntä.

Työskentelyssään taiteilija yhdistää muun muassa maalaustaidetta, tekstiilitaidetta ja grafiikan keinoja. Hän on kiinnostunut alkuperäiskansoista –ja kulttuureista, henkisyydestä ja henkisistä perinteistä, löytöretkeilystä lähelle & kauas, sekä residenssityöskentely esimerkiksi Keski-Euroopassa on ollut ehtymätön inspiraation lähde. Hillan töille ominaista on värikkyys, kerroksellisuus, renessanssimaiset vaikutelmat yhdistettynä urbaanimpaan ilmaisuun. "Teoksissani pyrin säilyttämään urbaanin ihmisen kosketuksen omaan luontoyhteyteensä, pohtimaan nykymaailmaa ja valintoja esimerkiksi ekologiselta kannalta."

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Tahmelan Huvila
Uramonkatu 9
33240 Tampere
0505237224