Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
20212223242526
272829303112
3456789
10111213141516

Tulevia tapahtumia

Lastentapahtumat

Hyväkuntoisten vaatteiden ja asusteiden keräys

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Ekokumppanien pisteelle Vanhan kirkon bussipysäkin viereen voi tuoda itselle tarpeettomat, hyväkuntoiset ja seuraavalle käyttäjälle sopivat vaatteet, kengät ja asusteet. Vaatteita otetaan vastaan Moron peräkonttikirppiksen aukioloaikojen puitteissa klo 9.00–15.00 välillä. Vaatteita vastaan saa SWAP!-seteleitä, joilla pääsee tekemään uusia vaatelöytöjä vaatteidenvaihtoalueelle SWAP! 2019 -tapahtumaan Finlaysonin Vooninkiin 21.–22.9.2019.

Jokaisella vaatteella on oma tarinansa – kerro se meille! Liitä tarina vaatteen oheen esimerkiksi hakaneulalla. Kirjoita esimerkiksi siitä, mistä vaate on peräisin, mihin tarkoitukseen vaate on alun perin hankittu tai miksi haluat lahjoittaa sen seuraavalle käyttäjälle. Liittyykö vaatteeseen jokin hauska muisto? Aamulehti tekee keräykseen tuotujen vaatteiden tarinoista lehtijutun syksyn aikana.

Huom! Pisteellä otetaan vastaan vain hyväkuntoisia, ehjiä, puhtaita, kuivia ja kaikin puolin seuraavalle käyttäjälle sopivia vaatteita ja asusteita. Pisteellä ei oteta vastaan mitään muita tekstiilejä, vain vaatteita, kenkiä ja asusteita. Emme siis ota vastaan esimerkiksi kodintekstiilejä tai muita tavaroita. Pisteellä ei myöskään ole tekstiili- tai sekajätekeräystä. Pisteelle voi tuoda vain hyväkuntoisia vaatteita ja asusteita.

SWAP! 2019 -vaatteidenvaihtotapahtuma 21.–22.9.2019 Finlaysonin alueen Vooningissa

Ilmainen kirppis – siis mitä? Tässä tapahtumassa raha ei vaihda omistajaa, vain vaatteet. Kaikki Peräkonttikirppiksen vaatekeräykseen vaatteita tuoneet saavat SWAP!-seteleitä, joilla voi tehdä huikeita löytöjä SWAP! 2019 -tapahtuman suurella vaatteidenvaihtoalueella. Tarpeettomia vaatteita voi tuoda myös suoraan SWAP!-tapahtumaan aukioloaikojen puitteissa klo 10–16 välillä.

Yksi SWAP!-seteli vastaa yhtä vaatetta tai asustetta. Seteleitä voi saada maksimissaan kymmenen kappaletta ja vaatteidenvaihtoalueella on mahdollisuus tehdä ostoja maksimissaan 10 setelillä. Ilmaisella vaatteidenvaihtoalueella on mahdollisuus tehdä huikeita löytöjä, vaikka vaatteita ei olisikaan tuonut mukanaan – kaikki kävijät saavat käyttöönsä kolme SWAP!-seteliä. Vaatteidenvaihtoalueella on vaihdettavia vaatteita heti lauantaina klo 10 alkaen ja vaatteita tulee lisää päivän mittaan jatkuvasti. Valikoima vaihtelee koko ajan – tapahtumassa kannattaa siis poiketa useammankin kerran.

Ilmaisen vaatteidenvaihtoalueen lisäksi ohjelmassa on kumpanakin päivänä zero waste -henkisiä työpajoja sekä mielenkiintoisia puheenvuoroja. Työpajoissa inspiraatiota ovat herättämässä Nextiili-pajan väki sekä Zero Waste Finland -yhdistyksen aktiivit. Kummankin päivän sadalle ensimmäiselle kävijälle on luvassa yllätyslahja! Tapahtuman järjestää Ekokumppanit Oy yhteistyössä Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n kanssa.

Kaikki SWAP!-tapahtumasta yli jäävät vaatteet kuljetetaan Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry:n Kierrätyskeskuksiin Jankaan, Lielahteen ja Nekalaan. Kaikki vaatteet päätyvät siis joka tapauksessa kiertoon, vaikka ne eivät uutta omistajaa heti löytäisikään.

Ajat
Päätapahtuma
Tapahtumalaji
Paikka
Vanhan kirkon edusta
Keskustori
Tampere