Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
18192021222324
2526272829301
2345678
9101112131415

Lastentapahtumat

Ville Mäkikoskela – Kaupunkikuvia

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Forum Boxissa Montussa on esillä Ville Mäkikoskelan yksityisnäyttely Kaupunkikuvia. Teokset käsittelevät kaupunkiluonnon ja rakennetun ympäristön kohtaamista, jäljen jättämistä, kaiken katoavaisuutta.

Samanaikasesti Forum Boxissa on Parvellä nähdään Tiia Matikaisen yksityisnäyttely Katveessa ja Permannolla Antti-Ville Reinikaisen yksityisnäyttely Kukistuminen. Näyttelyt ovat esillä 20.9.–13.10.2019.

Teosteni sarja Kaupunkikuvia rakentuu kerronnalliseksi kokonaisuudeksi kaupunkitilasta, jossa kohtaavat tosi ja taru, menetykset ja haaveet. Kertomus koostuu katkelmista, ihmiskohtaloista enimmäkseen tavaramaailman läpi kerrottuina. Kaupunkikuvia on välähdyksenomaisia tilanteita ja kohtaloita, tähän hetkeen pysäytettynä ja yhteen tuotuna. Se on nimensä mukaisesti sarja irrallisia kuvallisia ja tilallisia merkintöjä, havaintoja. Veistosten aiheet pohjautuvat todellisiin havaintoihin ja löydöksiin kaduilta, toreilta ja rakennetusta ympäristöstämme. Olen halunnut ikuistaa arkipäiväiset aiheet ja nopeat tilanteet marmorin ajattomuuteen ja kuvanveiston historiaan.

Sarjan uudet, nyt Montussa esillä olevat veistokseni käsittelevät (kaupunki)luonnon ja rakennetun ympäristön kohtaamista, jäljen jättämistä, kaiken katoavaisuutta. Teokset puhuvat haikeansuloisella tavalla kohtaamattomuudesta, sekä siitä, kuinka toiset aina lähtevät ja toiset jäävät. Veistoksissa on marmorin lisäksi käytetty materiaalina myös mustaa ja harmaata kiveä, kuten diabaasia ja graniittia, sekä lainattua tekstiä.

Näyttelyä ovat tukeneet Taike/Visuaalisten taiteiden toimikunta, Taike/Näyttöapurahalautakunta sekä Visek.

Lue lisää näyttelystä: https://forumbox.fi/exhibition/antti-ville-reinikainen-tiia-matikainen-ja-ville-makikoskela

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Forum Box, Monttu
Ruoholahdenranta 3 A
00181 Helsinki