Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
18192021222324
2526272829301
2345678
9101112131415

Lastentapahtumat

Lasten akatemia

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Lasten akatemia la 21.9.

Vanhempi rikoskonstaapeli Tuomas Korhonen: Kuinka rikokset ratkaistaan?

Mitä tarkoittaa poliisin tekninen rikostutkinta? Kuinka poliisi hankkii teknisellä tutkinnalla tietoa rikospaikalta hyödyntääkseen tätä rikoksen selvittämisessä? Minkälaisia jälkiä rikoksentekijä jättää rikospaikalle ja kuinka poliisin taltioimia näytteitä voidaan käyttää näyttönä rikosasiassa?

Luennolla käsitellään yleisellä tasolla rikospaikkaan, rikoksentekovälineisiin ja henkilöihin kohdistuvia tutkimuksia ja näytteiden käsittelyä rikosten selvittämiseksi sekä tutustutaan käytännönläheisesti muun muassa DNA-, sormenjälki- ja jalkineenjälkitutkimusten perusteisiin. Jos sinussa on salapoliisin vikaa tai olet kiinnostunut poliisin urasta, on tämä oikea luento sinulle.

Vanhempi rikoskonstaapeli Tuomas Korhonen työskentelee Sisä-Suomen poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnan ryhmässä Tampereen pääpoliisiasemalla ja on toiminut usean vuoden ajan rikostutkijana.

***********************************************************************************************
Lasten akatemia

Tunnet varmaan jonkun, joka on opiskellut yliopistossa. Ehkä opettajasi, lääkäri jonka vastaanotolla olet käynyt, tai vanhempasi? Yliopisto on kuin koulu aikuisille. Tampereen lasten akatemiassa on luentoja kiinnostavista aiheista, viisaita opettajia ja professoreja, luentosali ja luennoista saatava opintokirja. Aivan niin kuin oikeassa yliopistossa!

Lasten akatemian tarkoituksena on innostaa Sinua kyselemään, ottamaan selvää ja tutkimaan. Lasten akatemia on suunnattu ainoastaan lapsille. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua.

Lasten akatemian tekevät Sinulle yhteistyössä Juniversity sekä Tampereen kaupungin kulttuuri- ja taideyksikkö.

Lisätietoja tuni.fi/juniversity/lapset-6-12/lasten-akatemia

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Tampereen yliopisto, päärakennus, luentosali A1
Kalevantie 4
33100 Tampere