Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
2425262728291
2345678
9101112131415
16171819202122

Lastentapahtumat

Espoo-päivän kaupunkitaideteoksen avajaiset

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Espoo-päivän kaupunkitaideteoksen avajaiset

Taiteilijat Essi Ruuskanen ja Tuuli Huovila ovat paikalla kertomassa Lintukato-teoksestaan, joka on jättimäinen tilallinen kokemus ja koostuu sadoista kierrätysmuovitupsuista. Paikalle on kutsuttu lähialueen asukkaita, koululaisia ja senioreita juhlistamaan yhdessä Espoo-päivän alkamista. Luvassa on pientä työpajaohjelmaa taideteoksen läheisyydessä klo 9 alkaen sekä kahvi- ja mehutarjoilu.

Katutaiteen pioneerien, Essi Ruuskasen ja Tuuli Huovilan ensimmäinen iso yhteisötaideteos "Lintukato" nousee Espoo-päiväksi Viaporintorille. Teos on nähtävissä 29.8.-1.9.2019.
Kaupunkitaideteosta tehtiin kaupunkilaisten avustuksella kesäkuun aikana järjestetyissä työpajoissa eri puolilla Espoota. Tupsutalkoissa syntyi satoja kierrätysmuovista tehtyjä tupsuja, joista Lintukato koostuu. Kierrätysmuovitupsut kiinnitetään vaijereihin ja tupsuvaijerit nostetaan Espoo-päivänä Viaporintorille muodostaen valolla ja varjoilla leikittelevän katon. Teos on muistomerkki kaikille jo menetetyille linnuille ja yhteinen ponnistus muistuttamaan jäljellä olevien suojelemisen tärkeydestä. Neljäsosa Suomen linnuista on jo uhanalaisia ja esimerkiksi hömötiaisten ja töyhtötiaisten kannat ovat kymmenessä vuodessa romahtaneet jopa 50 prosenttia. Huovila ja Ruuskanen haluavat yhdessä espoolaisten kanssa ottaa kantaa lintujemme puolesta ja samalla luoda upean tilallisen kokemuksen.

Ajat
Päätapahtuma
Paikka
Sellon Viaporintori
Leppävaarankatu 3–9
02600 Espoo