Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Lastentapahtumat

Sinileväseikkailu

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Kesä on kauneimmillaan ja lapset merimatkalla. Lokit lentelevät ja aurinko paistaa. Yhtäkkiä seilaavat lapset törmäävät valtavaan määrään sinilevää. Mikä surku luonnolle, lokeille ja lapsille! Lapset aloittavat seikkailun sinilevän poistamiseksi. Onnistuvatko he voittamaan sinilevän?

Sinileväseikkailun takana on Itämeren sinilevätilanteesta huolestunut 7-vuotias Lumi ystäviensä kanssa. Kesällä 2018 Lumi harmistui sinilevätilanteeseen purjehtiessaan perheensä kanssa Itämerellä. Kesä oli kuuma, eikä uimaan päässyt vihreiden paksujen haisevien levälauttojen läpi. Häntä huolettivat myös sinilevän haitat lokeille ja kaloille. Siltä istumalta veneen kannella hän päätti poistaa sinilevän lasten voimin ja ystävien kera: hän käsikirjoitti nyt esitettävän Sinileväseikkailun, jotta mahdollisimman moni havahtuisi pelastamaan Itämeren.

Lumin toiveesta esitykseen ei myydä lippuja vaan yleisöä pyydetään osoittamaan haluamansa summa Itämeren suojelutyöhön. Kohteeksi on valittu John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeet. Lahjoittaa voit etukäteen tai esitykseen tullessasi. Esityksessä kiertää myös keräyslipas, jonka tuotto lahjoitetaan Itämeri-hankkeisiin.

Tee lahjoitus esimerkiksi jollakin näistä tavoista:
1. Käy antamassa säätiön sivuilla kertalahjoitus Itämeren suojelutyöhön. Tarvitset luottokortin tai pankkitunnukset. https://johnnurmisensaatio.fi/lahjoita/
2. Pelasta pala Itämerta osana säätiön Puhdas Itämeri -hankketta. Jo 10 € lahjoituksella autat parantamaan meren tilaa ja poistamaan 50 kg levää. https://www.puhdasmeri.fi
3. Tee tilinsiirto haluamallasi summalla. Yleislahjoitus säätiölle Itämeren suojelemiseksi: FI06 1214 3000 1122 96. Lahjoitus Puhdas Itämeri -hankkeelle Itämeren rehevöitymisen pysäyttämiseksi: FI54 1596 3000 0765 15. Saajaksi merkitään John Nurmisen Säätiö. https://johnnurmisensaatio.fi/lahjoita/#tilisiirto
4. Käytä MobilePayta lahjoittamiseen. Yleislahjoitus säätiölle Itämeren suojelemiseksi: 74792. Lahjoitus Puhdas Itämeri -hankkeelle Itämeren rehevöitymisen pysäyttämiseksi: 46881.
5. Laita lahjoituksesi esityksen yhteydessä kiertävään keräyslippaaseen. Lahjoitamme summan lyhentämättömänä Puhdas Itämeri -hankkeelle.

Näytökset järjestetään Mustasaaressa. Saarelle pääsee lautalla. Taivallahden laituri sijaitsee Töölössä Eteläisen Hesperiankadun pään lähellä. Lauttamatka kestää noin 15 minuuttia. Lauttamaksu on 4 € ja alle 10-vuotiaat ilmaiseksi aikuisen seurassa. Lauttamaksu tulee maksaa käteisellä lautassa. Saarella on myös vierasvenelaituri.

Lisätietoa lauttayhteydestä ja omalla veneellä saapumisesta: https://www.mustasaarentoimintakeskus.fi/index/saapuminen.html#lauttaliikenne