Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
16171819202122
23242526272829
303112345
6789101112

Lastentapahtumat

Siuntion Keskiaikaiset Markkinat

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Markkinoilla myydään käsitöitä sekä keskiajan tyyliin valmistettua herkullista ruokaa, muun muassa possua vartaassa. Käsityöläiset järjestävät koko päivän ajan työnäytöksiä. Ohjelmassa on mm. raudan takomista, langan kehräystä ja kukkopillien valantaa savesta. Koruja ja taidetta tekee ja myy useampi taiteilija, laajasta valikoimasta löytää varmasti jotain itselle tai lahjaksi.

Keskiaikaisten markkinoiden henkeen kuuluu henkeäsalpaavat taiturointinäytökset. Akrobaattiryhmä Pimeät Pennut esittää taidokasta temppuilua fysiikan lakeja uhmaten. Suomen historiallisen miekkailun seuran näyttää kuinka miekoilla ja muilla aseilla taisteltiin keskiajalla.

Seurakuntakodin takana avautuu eläinpiha, jossa on talutusratsastusta shetlanninponeilla, lampaita, kaneja ja aasi. Keppihevosratsukoille on rakennettu turnajaisrata, missä ritarit, prinsessat, yksisarviset ja kaikki muutkin innokkaat pääsevät kokeilemaan peitsen käyttötaitojaan.

Eläinpihan tuntumassa on jousiammuntapiste, missä saa opetusta jousen käsittelyssä ja pääsee myös kokeilemaan taitojaan. Pehmomiekoilla voi haastaa kaksintaisteluun, tai vain kokeilla kuinka miekka viuhuu. Alueella on paljon erilaista aktiviteettia, joilla voi ottaa leikkimielistä kisaa toisista.

Markkinoilla kuullaan keskiaikaista musiikkia. Kaksi trubaduuria musisoi kirkon pihamaalla ja seurakuntakodin liepeillä esiintyy Pääskylä tyttärineen. Musiikin lisäksi tapahtuman tunnelmaan kuuluu myös ajanhengen asustus, paikalta löydät niin linnanrouvia kuin talonpoikia, ehkäpä viikinkejä ja pari aatelisratsukkoa?

Keskiaikaiset markkinat Siuntiossa järjestää Siuntion Keskiaikaiset Markkinat ry:n tiimi Hanna Savilahti, Mia Nyberg, Aune Wachewski ja Heidi Krüger yhteistyössä Siuntion suomenkielisen seurakunnan kanssa. Seuran puheenjohtaja Lady Hanna Katriina toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi koko perheen tapahtumaan! Lisätietoja Facebook/Siuntion Keskiaikaiset Markkinat ry ja www.siuntionkeskiaikaisetmarkkinat.fi

Ajat
Paikka
Siuntion Pyhän Pietarin kirkko
Suitiantie 51
02570 Siuntio kk